Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звітують ветерани

Дата: 23.07.2019 12:59
Кількість переглядів: 1608

Фото без описуБілоцерківська районна організація ветеранів України на сьогодні є найбільшою громадською організацією у районі, що налічує 10862 членів, об’єднаних у 46 первинних осередків створених за місцем проживання ветеранів. В числі членів організації – учасники бойових дій та інваліди ІІ Світової війни, воїни-інтернаціоналісти, учасники антитерористичної операції на Сході України, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, діти війни, ветерани Збройних Сил України, вдови, учасники партизанського руху. Очолює організацію - Віктор Володимирович Рудий. 

 

Основними напрямками діяльності організації ветеранів є:

1.Координація зусиль місцевих органів влади, ради ветеранів, підприємств, установ, організацій спрямованих на поліпшення умов життя, здоров’я, правового та соціального захисту ветеранів різних категорій та громадян похилого віку:

         - участь в реалізації комплексних державних програм з соціального захисту та соціального забезпечення ветеранів;

         - адресна матеріальна допомога ветеранам;

         - проводи в останню дорогу ветеранів.

2. Залучення ветеранів до заходів з військово-патріотичного виховання молоді на героїчних бойових і трудових традиціях українського народу;

         - зустрічі ветеранів війни, праці, військової служби з учнями та студентами навчальних закладів Білоцерківщини;

         - робота з допризовною молоддю;

         - виступи в засобах масової інформації.

В районі діє Програма підтримки ветеранів Білоцерківської районної організації ветеранів України. Відповідно до Програми у 2018 році з районного бюджету спрямовано 50000 гривень. А ось у першому півріччі 2019 року з районного бюджету на виконання статутних завдань організації виділено 49,5 тис.грн., в цілому ж на рік заплановано 100 тис.грн. Надають постійну підтримку і меценати. Це TOB «Земля Томилівська», ТОВ « Пилипчанське», О.Г.Рябоконь, КП «Білоцерківхлібопродукт», В.Москалюк та ін. Недноразово допомагали ветеранській організації народний депутат України Віталій Гудзенко, благодійний фонд «Фортеця». Також при сприянні організації  ветерани отримують путівки на оздоровлення та лікування у санаторії «Циблі» та «Пуща Водиця». Так, у 2018 році виділено 4 путівки в санаторій «Циблі» і 7 путівок в санаторій «Пуща Водиця».  А нинішнього року  оздоровлено 5 чоловік в санаторії «Циблі» та 9 осіб у  «Пущій Водиці», а ще одержано 6 колясок, 10 милиць, 10 палиць, які надано ветеранам з проблемами опорно-рухового апарату. Постійно надається  юридична підтримка ветеранам з питань перерахунку пенсій. Традиційно за ініціативи організації проводиться фестивалі патріотичної пісні «Пісні, опалені війною».  До кожного свята та заходу в районі проводяться  розширені засідання президії ради ветеранів за участю керівників району та інших почесних гостей.

Напередодні святкування Дня Перемоги у 2018 році делегація БЦРОВУ в кількості 28 осіб брали участь в перепохованні останків 80 солдатів, які  загинули в роки Другої світової війни. Захід проходив  в селі Ходорів Миронівського району. У вересні  минулого року делегація БЦРОВУ в кількості 17 осіб приймали участь у відзначенні 75-ї річниці битви на Букринському плацдармі в с. Малий Букрин . Кожного року до Дня Партизанської Слави проводяться об`їзди та покладання квітів до могил партизанам району членами президії та ветеранами району. Військово-патріотичний творчий колектив «Пам`ять» проведено 167 військово-патріотичних заходів в навчальних закладах міста і району, шпиталях, військових частинах. Приємно відзначити, що юні солісти колективу Даша Олійник та Юрій Хайлов виступали на святкових заходах, приурочених до Дня Незалежності, що проводилися на Майдані Незалежності 24 серпня. Колектив також приймав участь в Свято-Георгієвському Міжнародному Православному Фестивалі культури та творчості, де солісти стали лауреатами першої премії.

Не менш насиченим на події було й перше півріччя нинішнього року. Так, традиційно проводилися патріотичні зустрічі з учнями та студентами навчальних закладів міста,  також ветерани приймали участь у заходах з нагоди виведення військ з республіки Афганістан, Дня пам`яті та примирення та Дня Перемоги. Ветерани завжди в строю і є постійними учасниками різних заходів, що проводяться у районі. Крім цього, представник орагнізації В.Кобрін є активним членом громадської ради при Білоцерківській районній державній адміністрації. 

Підсумовуючи, можна зробити висновок – районна організація ветеранів і первинні ветеранські організації проводять значну роботу по соціальному захисту ветеранів, патріотичному вихованню громадян, а особливо молоді. При цьому необхідно відзначити , що успіхи в роботі у великій мірі залежать від тісного контакту з органами державної виконавчої влади і органів місцевого самоврядування, керівниками підприємств, установ, організацій, приватними підприємствами. Всі заходи проводяться спільно, а пропозиції ветеранів завжди знаходять підтримку і порозуміння.

Додамо, що під час тридцять третьої сесії Білоцерківської районної ради, яка відбулася 19 липня, після заслуховування публічного звіту голови ветеранської організації Віктора Рудого, від депутатів надійшла пропозиція про  збільшення суми фінансування організації. Це питання буде розглянуто під час однієї з наступних засідань сесії. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень