Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося засідання сесії районної ради

Дата: 19.07.2019 15:09
Кількість переглядів: 869

Сьогодні, 19 липня, під головуванням голови Білоцерківської районної ради Володимира Шевченка відбулася тридцять третя сесія районної ради сьомого скликання. В роботі пленарного засідання окрім 27 депутатів районної ради взяли участь взяли  в.о.голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрій Савчук, начальники відділів, управлінь,  структурних підрозділів районної адміністрації, голови місцевих рад району, представники засобів масової інформації та інші запрошені.

Розпочали засідання з хвилини мовчання, під час якої вшанували пам’ять загиблих захисників України у різні роки. Також, перед початком роботи сесії Володимир Шевченко від імені всіх депутатів привітав депутатів та очільників місцевих громад, які святкували свої Дні народження в міжсесійний період.

Перш ніж перейти до розгляду питань порядку денного, до присутніх учасників сесійного засідання звернувся народний депутат України Віталій Гудзенко. Він подякував депутатському корпусу району за плідну співпрацю, адже завдяки спільним зусиллям  народного депутата та районної влади вдалося вирішити чимало важливих питань в галузі освіти, культури, медицини та розвитку інфраструктури населених пунктів району.   

Що стосується порядку денного, то він включав в себе вісім питань. Традиційно в числі перших питань розглянули фінансові питання.  Зокрема, внесено зміни до рішення двадцять сьомої сесії районної ради сьомого скликання від 18 грудня 2018 року «Про районний бюджет Білоцерківського району на 2019 рік». За рахунок перевиконання доходної частини районного бюджету за 6 місяців поточного року збільшено доходи і видатки на суму   4112,19255 тис. грн. Крім цього, надано додаткову дотацію органам місцевого самоврядування в розмірі 1520,0 тис.грн., а саме:

  • Глушківській сільській раді в розмірі 200,0 тис. грн.
  • Потіївській  сільській раді в розмірі 300,0 тис. грн.
  • Сидорівській сільській раді в розмірі 220,0 тис. грн.
  • Маловільшанській сільській раді в розмірі 200,0 тис.грн.
  • Яблунівській сільській раді в розмірі 150,0 тис.грн.
  • Коженицькій сільській раді – 200,0 тис.грн.
  • Сорокотязькій сільській раді – 150,0 тис.грн.
  • Поправській сільській раді – 100,0 тис.грн.

За рахунок залишку вільних коштів Биковогрибельська сільська рада отримала 330,0 тис.грн., Вільнотарасівська – 260,0 тис.грнФесюрівська – 240,0 тис.грн, Фастівська– 240,0 тис.грн. По спеціальному фонду кошти надійдуть відділу освіти (48,097 тис.грн.) на  придбання матеріальних цінностей, Білоцерківській центральній районній лікарні (270,0 тис. грн.)  на  придбання матеріальних цінностей (комп’ютерного обладнання), по КНП „Центр первинної медико-санітарної допомоги Білоцерківського району” (30 тис. грн.) на  придбання твердопаливного котла для ФАПу с. Сидори.

За рахунок передачі коштів із загального фонду до бюджету розвитку спеціального фонду за  рахунок перевиконання доходної частини районного бюджету за 6 місяців 2019 року  збільшено видатки у вигляді субвенції з місцевого бюджету на співфінансування інвестиційних проектів до бюджету розвитку обласного бюджету на дооснащення телемедичним обладнанням амбулаторій первинної медичної допомоги.

Опісля розгляду фінансових питань,  депутати підтримали проект Програми Білоцерківської районної державної адміністрації по підготовці заходів територіальної оборони на території Білоцерківського району на 2019 рік. Втім, за пропозиціями депутатів було внесено певні корегування в перелік необхідних засобів для забезпечення функціонування підрозділів територіальної допомоги. Також, погоджено встановлення (зміну) меж села Озерна Білоцерківського району Київської області, план модернізації мережі освітніх закладів району на 2019/2020 навчальний рік, питання про реорганізацію опорного навчального закладу Шкарівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів у освітній округ – опорний заклад освіти «Шкарівський академічний ліцей – центр позашкільної освіти» Білоцерківської районної ради Київської області та  статут закладу. Наприкінці сесійного засідання депутати підтримали депутатські запити Олександра Махині щодо питань екології.

Окремо на запит депутата районної ради Юрія Базяка заслухано начальника Білоцерківського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Київській області Андрія Зінченка та провідного інженера гідротехнік басейнового управління Олену Вигівську щодо ситуації з забрудненням річки Рось внаслідок аварії машини з отрутохімікатами. Як розповів Андрій Зінченко, проби води в межах Білоцерківського району бралися періодично в червня місяці та передавалися для дослідження в інститут екогігієни та токсикології ім. Медведя М.Л.  Аналіз проводився за  131 показником, відхилень від норм – не виявлено. Відсутність загрози підтвердила і Олена Вигівська, опираючись на відповідні дослідження, що провдилися Басейновим управлінням. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень