Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Не провокуйте пожеж в екосистемах!

Дата: 19.07.2019 11:40
Кількість переглядів: 619

Випалення полів та луків є великою загрозою для цілих екосистем. Дуже часто ці пожежі виходять з-під контролю внаслідок зміни напряму вітру. І є однією з причин пожеж у навколишніх лісових масивах. Лісова пожежа — це страшне лихо. Окрім втрат вартості самої деревини, витрат на гасіння пожеж, втрачається кількість кисню, фітонцидів, що виділяються лісом, погіршується стан лісів, бо вони стають непридатними для використання їх у рекреаційних цілях та ін. Лісові пожежі знищують звірів і птахів, що живуть у лісах, послаблюють лісові масиви, знижують приріст деревостанів, які потім стають осередком шкідників і хвороб лісу.

А дим, який виникає внаслідок спалювання сухої рослинності, має згубний вплив на здоров’я як паліїв, так і мешканців довколишніх місцевостей. Під час згоряння в атмосферу вивільняються вуглекислий газ та велика кількість токсичних речовин. Вони стають причинами серцево-судинних хвороб, хвороб органів дихання, алергії, онкозахворювань та ряду інших.

Шановні громадяни!
Білоцерківський РВ ГУ ДСНС України у Київській області закликає вас не провокувати пожежі в природних екосистемах. 
Категорично забороняється спалювати сміття, розводити багаття поблизу лісових насаджень, сухої рослинності, на полях та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці. Під час відпочинку на природі, необхідно пам'ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю та здоров'ю.

                                                                 Василь Чех, ГУ ДСНС України у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень