Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Статистика горіння трави продовж святкових вихідних вражає!

Дата: 10.04.2018 15:55
Кількість переглядів: 570

Однією з ознак настання весни завжди було і залишається горіння сухої трави. ДСНС зазначає, що основна і найчастіша причина цього - людський фактор: кинутий недопалок, непогашене багаття від шашликів, або просто дитячі пустощі. При випалюванні трави наноситься шкода екосистемі, гине флора і фауна, забруднюється повітря. Випалювання призводить до збіднення рослинності, підвищення кислотності і зменшення родючості ґрунту. Тварини, комахи і навіть птахи, які живуть в сухій траві або на поверхні землі, гинуть при трав'яній пожежі. Вогонь завдає непоправної шкоди природі.

Так, з 7 по 9 квітня на території Київської області сталося 253 пожежі на  загальній площі 176 га. За цей період рятувальники залучались на гасіння трави у майже всіх  районах області, у Білоцерківському районі та місті Біла Церква зафіксовано  9 пожеж (загальною площею 0,3 га);

Співробітники ДСНС звертаються з переконливим проханням до жителів Білоцерківського району не бути байдужими, піклуватися про навколишнє середовище, не кидати на узбіччя незагашені недопалки та сірники, стежити за розвагами дітей, дотримуватися самим і роз'яснювати дітям правила пожежної безпеки.

 

Білоцерківський районний відділ ГУ ДСНС України у Київській області

Бабич А.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень