Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Небесна сотня білих журавлів….

Дата: 20.02.2018 15:49
Кількість переглядів: 858

Фото без опису4 роки тому, 18-20 лютого 2014 року, в Києві на Майдані Незалежності сталася одна з найтрагічніших подій в історії незалежності України - жорстокий розстріл учасників Революції гідності. Ті страшні дні лютого українці не забудуть ніколи. Бо таке забувати не можна…. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими ангелами-охоронцями на небі…..

20 лютого в адмінприміщенні Білоцерківської районної державної адміністрації та районної ради відбулися скорботні заходи, покликані віддати належну шану Героям, які полягли за рідну землю. У залі зібралися керівництво краю, громадськість та, звісно, безпосередні учасники тих подій.

Спершу – хвилина мовчання. Потому до присутніх звернулися в.о.голови районної державної адміністрації Юрій Савчук, в.о.голови районної ради Анатолій Чичикало, народний депутат України Віталій Гудзенко, учасник подій Революції Гідності Павло Дрозюк.

«Небесна Сотня – є символічною назвою, яку дав народ Героям, нашим з вами співвітчизникам, які  повстали за правду, за гідність, за Батьківщину. На превеликий жаль, сталося  так, що загинули кращі з кращих. Але ми маємо бути достойними пам'яті учасників Революції Гідності, які віддали свої життя за світле майбутнє України. Розбудова незалежної та суверенної України, такої, якою вони хотіли її бачити, буде найкращою даниною шани та пам’яті Героям», - зазначив Юрій Савчук.

А ось Віталій Гудзенко, звертаючись до присутніх,  підкреслив, що без чіткої ідеології незалежної України  неможливо виростити високодуховне підростаюче покоління.  Також він закликав усіх залишатися вірним ідеалам Майдану та зробити все можливе, аби такі події більше ніколи не повторилися. Також Віталій Іванович вручив Подяку учаснику тих подій на Майдані Павлу Дрозюку, жителю села Матюші.

До глибини душі усіх присутніх вразили виступи Олени Зайченко, Ілони Котовщик та Юлії Проценко, які декламували власні вірші, присвячені Революції Гідності та Небесній сотні. У виконанні Романа Бичека, Ольги Кириченко, Станіслава Бичека, Людмили Шараєвської, Марії Садловської та гурту "Калібр 7,62" прозвучали пісні у пам`ять про тих, хто навічно впав на Майдані.... 

Нагадаємо, що День Героїв Небесної Сотні встановлений указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Дякуємо Вам, Герої України! Ви назавжди залишитесь у наших серцях… 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень