Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З початку року на Київщині проведено 14 перевірок обґрунтованості видачі лікарняних

Дата: 21.03.2018 15:37
Кількість переглядів: 652

Фото без описуЯк повідомив начальник відділу медичних та соціальних послуг управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Віталій Нємцев, з початку року працівниками сектору експертизи тимчасової непрацездатності управління, проведено 14 перевірок обґрунтованості видачі (продовження) листків непрацездатності за зверненнями підприємств-страхувальників, органів місцевого самоврядування.

За його словами, перевірено 36 листків непрацездатності. За результатами проведеної роботи виявлені листки непрацездатності, видані з порушенням Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затвердженої наказом МОЗ України від 13.22.2001 №455. З них визнано необґрунтовано виданими та продовженими – 3 листки непрацездатності на 11 календарних днів.

До лікувально-профілактичних закладів направлено 4 претензії на відшкодування коштів за нанесені збитки бюджету Фонду соціального страхування на загальну суму 25036 гривень.

Віталій Нємцев підкреслив, що заклади охорони здоров’я відшкодували управлінню виконавчої дирекції Фонду в Київській області кошти на загальну суму 7430 гривень.

Крім того, фахівці сектору брали участь в 10 засіданнях медико-соціальних експертних комісій, на яких розглядалися питання щодо продовження тимчасової непрацездатності застрахованих осіб або встановлення факту стійкої втрати працездатності (інвалідності).

У Київській області за 2017 рік виявлено 502 лікарняні, які видано з порушеннями

Як повідомив начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Георгій Галиць, протягом минулого року проведено 56 планових та 119 оперативних перевірок обґрунтованості видачі (продовження) листків непрацездатності у закладах охорони здоров’я області.

Він додав, що перевірено 7309 листків непрацездатності. За результатами проведеної роботи виявлено 502 листка непрацездатності, виданих з порушеннями вимог наказів Міністерства охорони здоров’я України від 03.11.2004 року №532/274/136-ос/1406 «Про затвердження Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності» та від 13.11.2001 року №455 «Про затвердження Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян», з яких 25 визнано необґрунтовано виданими та 92 – необґрунтовано продовженими листками непрацездатності із загальним терміном звільнення від роботи – 790 календарних днів.

Георгій Галиць наголосив, що за фактами необґрунтовано виданих та продовжених листків непрацездатності до лікувально- профілактичних закладів області подано 28 претензій на відшкодування коштів за нанесені збитки бюджету Фонду на суму 51192 грн. Також начальник обласного управління підкреслив, що попереджено виплат по 40 необґрунтовано виданим та продовженим листкам непрацездатності загальним терміном 366 календарних днів на суму 103405 гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень