Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Підтримка медичних працівників первинної ланки

Дата: 10.04.2019 15:35
Кількість переглядів: 583

Сталий розвиток суспільства значною мірою залежить від доступності та якості медичних послуг на всіх рівнях їх надання. В 2016 році Білоцерківською районною радою прийнято районну програму місцевого стимулювання роботи медичних працівників, які надають первинну медико-санітарну допомогу населенню на 2016-2020 роки. Важко переоцінити роль медичного працівника щодо профілактики захворюваності та забезпечення населення якісною медичною допомогою.

Втім, недостатній рівень заробітної плати, можливість вибору між комунальним та приватним сектором стають перешкодою в залученні молодих спеціалістів до роботи в галузі та спричиняють плинність кваліфікованих фахівців. Саме з метою підтримки та збереження кадрового потенціалу первинної ланки медичної галузі охорони здоров`я району і була розроблена дана програма. 

З заходів передбачених програмою в 2018 році зроблено наступне: 

  • 10 працівників медичних амбулаторії та фельдшерсько-акушерських пунктів забезпечені проїзними квитками  до місця роботи. 
  • 22 працівників КНП «ЦПМСДБЦР» БЦРР, які сумлінно виконують свої обов’язки і досягли значного покращення якості надання медичної допомоги, отримують надбавку за складність і напруженість в роботі в розмірі до 50% посадового окладу. Для цього у бюджеті закладу передбачено додатково 140 000 грн.
  • Всі працівники лікувальних закладів району отримали матеріальну допомогу на оздоровлення в розмірі посадового окладу. 
  • Забезпечено фінансування заходів щодо перенавчання та отримання спеціалізації лікарів загальної практики-сімейної медицини. 
  • Здійснюється виплата одноразової грошової допомоги молодим спеціалістам в розмірі п’яти мінімальних окладів, з укладанням договору на термін не менше 3-х років.

Втім, поки що не вирішено питання реконструкції під 4-х квартирний житловий будинок вивільненого приміщення на території Селекційної станції. 

Сподіваємося, що втілення заходів даної Програми дозволить підвищити рівень   укомплектованості   ланки та залучати молодих спеціалістів, наблизити лікарів, які надають первинну медичну допомогу, до пацієнтів, збільшити обсяги та якості надання первинних медичних послуг населенню. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень