Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Великдень сонце грає і заспівує наш край!

Дата: 10.04.2018 15:25
Кількість переглядів: 653

Фото без описуВоскресіння Христове – найбільше і найсвітліше свято усього християнського світу. З року в рік люди оспівують чудо Воскресіння, прославляючи його у своїх піснях. Не є винятком і білоцерківська громада. 9 квітня відбувся традиційний фестиваль народної пісні «На Великдень сонце грає і заспівує наш край», в якому взяли участь пісенні колективи з різних куточків Білоцерківського району. Народні пісні, гуляння, майстер-класи, великодні кошики з різними частуваннями – такою була програма традиційного пісенного свята. Цьогоріч учасників фестивалю гостинно зустрічали в селі Піщана.

З самого ранку на подвір’ї будинку культури тривали приготування, адже тут чекали на багатьох гостей. А учасників мистецького свята і справді було багато: понад два десятки вокальних аматорських колективів Білоцерківщини,  які приїхали щоб подарувати присутнім красу та чарівність української пісні. Приємно відзначити, що творчі традиції у Білоцерківському районі розвиваються – цьогоріч гості та організатори фестивалю вітали новачків: фольклорні ансамблі «Горлиця» (с. Глибічка), «Чупиряночка» (с. Чупира), вокальний ансамбль «Мальви» (с. Черкас), фольклорний ансамбль «Фастівчанка» (с. Фастівка) та дитячий колектив «Україночка» (с. Піщана).

На сценічному майданчику протягом чотирьох годин панувала атмосфера духовності та творчої піднесеності. Під час фестивалю учасники виконували як пісні, пов’язані із святкуванням Великодня, так і всім добре знайомі народні твори.  Для найменших гостей фестивалю організатори  влаштували майстер-класи та різноманітні забавляння. Справжньою перлиною свята стала виставка великодніх композицій. Багато цікавих та унікальних робіт приготували учні Піщанської школи.

Пройшов фестиваль на одному диханні, відчувалося, що всі колективи виступали від душі і серця. І гості, і учасники фестивалю отримали хороші враження від побаченого та почутого. Не було жодного понурого обличчя – усі співали й веселилися. Світлий і радісний настрій, який подарувало свято, залишиться надовго.

Організатори свята, а це районний відділ культури, сподіваються, що завдяки проведенню таких заходів, вдасться досягти головної мети - через пісню об’єднати людей. Безумовно, успіх будь-якої справи залежить від підтримки керівництва. І районна державна адміністрація, і районна рада, і голови територіальних громад завжди допомагають розвитку ось таких чудових традицій.  Відрадно, що від початку і до кінця свята зі своїми колективами були Потіївський сільський голова Ольга Бурлака, голова Пилипчанської сільської ради Василь Ярмола та голова Чупирянської громади Василь Мялківський. А те, що фестиваль обов’язково буде продовжувати своє творче життя, не викликає жодних сумнівів!    



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень