Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

За підсумками перших двох місяців 2018 року 5 місцевих рад збільшили дохідну частину бюджету

Дата: 05.03.2018 15:24
Кількість переглядів: 481

Інформацію щодо наповнення районного бюджету за січень-лютий 2018 року заслухали під час оперативної наради, що відбулася 5 березня. Доповідав начальник фінансового управління Анатолій Титаренко. За словами очільника фінансового управління, власні доходи за два місяці 2018 року по зведеному місцевому бюджету склали 21,8 млн. гривень. Структура доходів наступна: податок на доходи фізичних осіб склав 11,4 млн. грн., плата за землю склала 4,0 млн. грн., 4,3 млн. грн. єдиного податку.  

Серед органів місцевого самоврядування найбільший приріст доходів мають наступні сільські ради:

-   Фастівська – в 5 разів;

-   Маловільшанська – в 5 разів;

-   Фесюрівська – в 2,3 рази;

-   Макіївська – в 2,2 рази;

-   Томилівська – в 2 рази.

Зменшили доходи наступні сільські ради:

-   Вільнотарасівська – на 71,5%;

-   Биковогребельська – на 42,4%;

-   Піщанська – на 41,5%;

-   Потіївська – на 35,7%.

До районному бюджету надійшло власних доходів в сумі 11,5 млн. грн.., 114,2% до плану. Із загальної суми власних надходжень податок на доходи фізичних осіб склав 99,5%. Разом із субвенціями доходи районного бюджету за два місяці 2018 року склали 116,4 млн. грн.., 87,5% до плану. Освітня субвенція склала 7,4 млн. грн., медична субвенція – 3,9 млн. грн. Недофінансовано з державного бюджету субвенція на відшкодування пільг та субсидій на суму 18,0 млн. гривень. Власні доходи в загальній сумі надходжень до районного бюджету за два місяці 2018 року становлять лише 9,9%.

Що стосується видатків, то пріоритетом традиційно є своєчасна та в повному обсязі виплата заробітної плати працівникам бюджетної сфери, розрахунки за спожиті енергоносії та комунальні послуги, інші захищенні статті видатків. Перший квартал завжди відрізняється від інших кварталів року незначними надходженнями власних доходів, збільшенням видатків на енергоносії та комунальні послуги. Так, за два місяці поточного року видатки  по зведеному місцевому бюджету склали 126,7 млн.. грн.. В тому числі: 22 млн.грн. на освіту,  11 млн. грн. охорону здоров’я, 2,5 млн. грн. галузь культури, 83,2 млн. грн. соціальний захист населення та 4,5 млн. грн. на утримання органів місцевого самоврядування.  По районному бюджету видатки склали 119,3 млн. грн.

Перший заступник голови адміністрації Юрій Савчук, який проводив оперативну нараду, вкотре  наголосив на раціональному використанні бюджетних коштів та підкреслив, що в  першу чергу будуть фінансуватися захищені статті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень