Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Петро Порошенко: українці своїх не бросають!

Дата: 20.02.2019 15:17
Кількість переглядів: 625

Фото без описуАзовське море – не російське озеро, а українські моряки – військовополонені, за яких Україна боротиметься до останнього. Президент зустрівся з активістами, які підписали звернення до Генсека ООН. Автори листа просять втрутитися в ситуацію і допомогти Україні повернути заручників додому. Лист підписали понад двадцять чотири тисячі українців. Більшість з тих, хто зібрався в офіційній залі Адміністрації Президента, на собі відчули, що таке російська агресія.

Вадим Свириденко – ініціатор звернення до Генсека ООН – втрапив у полон після Дебальцевого, там же – втратив усі кінцівки. Ігор Гордійчук – Герой України – мало не загинув в Іловайському котлі. Володимир Жемчугов – у полоні втратив зір. Сьогодні вони переконують – з Росією не можна домовитися аргументами здорового глузду. Тільки – силою міжнародної дипломатії. Тому, підкреслюють, і підписали листа до ООН.

"Треба чітко усвідомити, що московсько-терористичний КГБшний режим, він же це зараз їх тримає як полонених. Він планує, він знає, що цей рік дуже важливий, це рік виборів, він планує їх використати ще як заручників. Крім того, як полонених – заручників. І його генеральна мета тут взяти реванш. От вчора ми також в ліцеї вшановували Героїв Небесної сотні. І це наше найбільше застереження для них, не дай Бог, зробити все, щоби не дати реванш московсько-кгбшним силам", - наголошує Ігор Гордійчук, Герой України.   

Лист до Генсека ООН вже підписали понад двадцять чотири тисячі українців і ще понад шістдесят громадських організацій. Передати його особисто в руки Антоніу Гутеррішу має український Президент.  Президент ставить свій підпис під зверненням активістів і обіцяє – застосує всі міжнародні важелі впливу аби повернути полонених моряків додому.

"По-перше, українці своїх не бросають. По-друге, ми докладаємо максимум зусиль для того, щоби повернути наших хлопців додому. Для нас принципово важливо, щоби вони вийшли з в’язниць. Бо це знаєте, це як два світи – ми шануємо своїх героїв, які загинули. А вони їх ховають в братській могилі, навіть забороняють згадувати батькам, дружинам. Забороняють інтерв’ю давати про них і все. Як жити в такому мороці?", - каже Петро Порошенко, Президент України. 

Наступні два дні у Нью-Йорку – українське питання буде топ-темою для всіх світових лідерів, повідомив Президент. Там за наполяганням України і за підтримки союзників відбудуться дебати в Генеральній Асамблеї ООН щодо стану справ на окупованих територіях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень