Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося засідання колегії

Дата: 04.07.2019 15:15
Кількість переглядів: 1125

Фото без описуСьогодні, 4 липня, під головуванням в.о.голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрія Савчука відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації. Участь у засіданні взяли члени колегії, голова районної ради Володимир Шевченко, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, окремих територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, голови місцевих рад, керівники окремих підприємств, установ, організацій району, представники ЗМІ.

Перед початком роботи колегії Юрій Савчук та Володимир Шевченко вручили Почесну грамоту Київської обласної державної адміністрації завідувачу сектору з питань цивільного захисту Юрію Клочку з нагоди Дня Конституції та Подяку Київської обласної державної адміністрації начальнику загального відділу Альоні Максимченко з нагоди Дня державної служби.

В ході засідання проаналізовано стан підготовки об’єктів соціально-культурного призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2019/20 року, хід ремонту комунальних доріг населених пунктів району, стан підготовки господарств району до збирання ранньої групи зернових та зернобобових культур урожаю 2019 року, підведено підсумки 2018/19 навчального року у загальноосвітніх навчальних закладах Білоцерківського району та підготовку закладів освіти до нового 2019/20 навчального року.

Як доповів начальник відділу житлово-комунального господарства та будівництва райдержадміністрації Михайло Пасєка роботу щодо підготовки до осінньо-зимового опалювального сезону вже розпочато, відповідні заходи проводяться по всіх закладах соціальної сфери. Головне питання – провести вчасно розрахунки за спожиті енергоносії та отримати ліміти на газ до початку опалювального сезону. За рахунок бюджетів різних рівнів заплановано провести утеплення та ремонти в закладах культури, освіти та медицини, там де є така необхідність.

Жваве обговорення викликало питання щодо ремонту доріг. Саме воно є чи не головним під час звернень громадян як до очільників місцевих громад, так і до керівництва району. Але, не дивлячись на те, що факт цієї величезної проблеми усвідомлюють усі, стан ремонту доріг місцевого значення залишає бажати кращого. Так, Білоцерківським шляхово-експлуатаційним управлінням на початок липня здійснено ямковий ремонт на площі 5,5 м.кв. при потребі в п’ять разів більше. Найбільш «розбитими» є дороги в селах Яблунівка, Пилипча, Дрозди. Величезних проблем додає великогабаритний транспорт, який через села району рухається в бік Одеської траси. Втім сільські дороги, які будувалися ще в минулому столітті, не витримують тонаж сучасних автомобілів. За словами Юрія Савчука кошти на ремонт доріг виділені, але чому відповідальна за це організація так не спішно працює – поки не зрозуміло. Тож колегією адміністрації прийнято рішення запросити керівника ТОВ «Білоцерківське шляхово-експлуатаційне управління» на засідання чергової сесії Білоцерківської районної ради та прозвітувати про стан ремонту доріг. «Бо якщо так це питання і залишити, то наступної весни ми ризикуємо взагалі залишитися без доріг у районі», - резюмував Юрій Степанович.

Дискусію викликало й питання оптимізації навчальних закладів району. Зокрема, голови місцевих рад звернулися з проханням до керівництва району та очільниці районного відділу освіти не закривати малокомплектні школи, мовляв не має школи – не має села. В свою чергу, Вікторія Бабенко пояснила що мова про закриття шкіл зовсім не йде. Адже мета оптимізації не в тому, щоб перекрити дітям доступ до отримання знань, а насамперед у тому, щоб створити школярам належні умови для навчання. Бо ж хіба можна вести мову про якісну освіту у школі, де навчаються кілька дітей і процес навчання відбувається за індивідуальною формою. Детальніше це питання буде розглянуте під час чергової сесії районної ради.

Що стосується жнивної кампанії, то ряд господарств вже приступили до обмолоту озимих культур та гороху. Перші обмолочені гектари дають надію, що цьогорічний урожай буде не меншим ніж торішній. На полі готові працювати 132 комбайни різних марок, навантаження на один комбайн становить 180 га. Найкращий стан техніки мають ТДВ «Терезине», ПОП АФ «Узинська», СФГ «Лад», СФГ «Колосок».

Окремо наголошено на необхідності дотримання правил протипожежної безпеки під час збиральних робіт. Це стосується, в першу чергу, обкосів полів та встановлення відповідних попереджувальних табличок. Крім того, потрібно привести у відповідність вимогам протипожежної безпеки засоби пожежогасіння (вогнегасники, іскрогасники, протипожежні щити та ін.) та обладнати відповідні безпечні місця для паління.

З усіх розглянутих питань прийняті рішення колегії та будуть прийняті розпорядження голови райдержадміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень