Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З початку року 142 особи отримали в районі дотації на утримання молодняку ВРХ

Дата: 30.05.2019 15:11
Кількість переглядів: 1869

Фото без описуНа підтримку аграрного сектору у 2019 році з державного бюджету передбачено 5,9 млрд грн. Усі агровиробники, незалежно від форми власності, мають можливість скористатися програмами державної підтримки. Особливу увагу приділено невеликим сільгоспвиробникам, як от фермери, сімейні фермерські господарства. Одним із напрямків підтримки - дотації на утримання молодняку ВРХ. Приміром у Білоцерківському районі з початку року таку допомогу вже отримали 142 особи на загальну суму 333,3 тис.грн. 

В управлінні агропромислового розвитку Білоцерківської районної державної адміністрації пояснюють, що  цього року виплачуватимуть не тільки за народжену в господарстві худобу, а й за придбану в інших власників. За кожні чотири місяці утримання до тринадцятимісячого віку. Так, за молодняк віком від 1 до 5 місяців виплатять 300 гривень за голову, від 5 до 9 місяців – 700 гривень, від 9 до 13 місяців – 1500 гривень. Щоб отримати кошти за молодняк, власник має подати копії паспортів великої рогатої худоби. Якщо в господарстві більше 10 голів — витяг з Єдиного державного реєстру тварин. Також подаються  копії коду та паспорту власника, копія договору про відкриття рахунку в банку. Документи приймаються в сільській, селищній, міській радах до 1 травня, 1 вересня і 1 грудня поточного року. Гроші надходитимуть на банківський рахунок.

Крім цього, діють й інші програми підтримки. Зокрема: 

  1. Дотація на утримання корів, 1500 грн на голову. Дотація надається юридичним особам, що утримують ідентифікованих та зареєстрованих корів молочного, молочно-м’ясного та м’ясного напряму продуктивності за кожну наявну на 01 січня та збережену на 01 липня корову. 
  2. 50% на закуплені племінні тварини. Дотація  надається юридичним особам за закуплені ними племінні тварини, сперму та ембріони у розмірі – до 50 % вартості, але не більше ніж:  за племінні телиці, нетелі, корови – 24 000 грн за голову; за племінні свинки та кнурці – 5 000 грн за голову; за племінні вівцематки, барани, ярки – 4 000 грн за голову;  за сперму бугаїв – 100 грн за дозу ідентифікованої спермопродукції бугаїв, які внесені до Каталогу (у розрахунку не більше 3 доз на одну голову власного маточного поголів’я); за ембріони ВРХ – 500 грн за одну штуку.
  3. Компенсації вартості об’єктів, профінансованих за рахунок банківських кредитів для здійснення будівництва та реконструкції тваринницьких ферм та комплексів для утримання ВРХ, свиней, птиці, доїльних залів, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції – молока, м’яса, побічних продуктів тваринного походження, не призначених для споживання людиною, ІІ категорії надаватиметься юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності і фізичним особам-підприємцям, що провадять діяльність у галузі тваринництва. Розмір відшкодування: 30 % вартості об’єкта, а для об’єктів із вартістю більшою ніж 500 млн грн – 30 % від 500 млн гривень.
  4. Компенсація 80% вартості (без ПДВ) насіння сільськогосподарських рослин вітчизняної селекції категорій базове, сертифіковане.
  5. Компенсація до 80% компенсації здійснених витрат з придбання садивного матеріалу плодово-ягідних культур, винограду та хмелю, але не більше встановлених Мінагрополітики нормативів, за умови закладення насаджень у поточному році.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень