Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Гарячі серця незламних!

Дата: 27.08.2018 15:10
Кількість переглядів: 652

Фото без описуІсторія нашого народу – це боротьба та перемоги, незламність та сила духу. Це гарячі серця захисників різних поколінь, які самовіддано ставали на захист найдорожчого, що є у кожного з нас – Батьківщини! Це тисячі патріотів нашої держави, які зараз знаходяться на передовій, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність нашої країни. Кожен з них має свою особисту історію, яка сплітає вінок минулого і сьогодення держави Україна.

24 серпня, коли наша молода держава відзначала своє 27-річчя, голова Білоцерківської районної державної адміністрації Геннадій Джегур, провів у Львові, у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону. Саме у цьому закладі з сотнями своїх побратимів проходить курс лікування та реабілітації наш земляк Дмитро Трібой.

«Це свято вирішив зустріти в колі тих, хто знає справжню ціну незалежності: наших воїнів-захисників, які проходять реабілітацію у військовому госпіталі. Серед них наш земляк Дмитро Трібой, який отримав поранення від ворожого снайпера. Ми пишаємося ним та його побратимами, з якими познайомилися сьогодні. Дякуємо усім захисникам за мирне небо та за незалежність України!», - відзначив Геннадій Джегур, мотивуючи мету поїздки.

У листопаді 2017 року під час бойового чергування у районі населеного пункту Верхньоторецьке Дмитро, внаслідок обстрілу зі стрілецької зброї з боку позицій противника, отримав вогнепальне черепно-мозкове поранення. Неможливо описати якими важкими були ці місяці боротьби… Спочатку за життя, а згодом – складний період реабілітації, під час якої Діма вчився знову ходити, розмовляти. Все довелося починати з «чистого листа». Втім наш Дмитро - справжній боєць! Він активно працює над собою, бореться з недугою, його очі сповнені віри та надії на одужання.

Зустріч була теплою, щирою та емоційною. Від земляків Геннадій Васильович передав Дмитру і його побратимам запашний коровай, солодощі, прапор з побажаннями та вітаннями від жителів Білоцерківщини. Він потиснув руку та подякував кожному герою, який, ризикуючи власним життям, стояв на сторожі нашої країни, а зараз веде нелегку боротьбу із недугою.

Очільник Білоцерківського району висловив глибоку шану колективу центру, кожен працівник якого разом із волонтерами, щоденно здійснюють надважливу роботу з лікування та реабілітації поранених бійців. Геннадій Васильович вручив подяку і оберіг, виготовлений юними майстрами нашого району.

День, проведений у стінах Центру, залишив по собі змішані почуття. Побачене пройняло до глибини душі. Важко бачити такі наслідки війни. Втім, наші Герої залишаються бійцями і на лікарняному ліжку. Вони не скаржаться як їм важко та боляче. У їхніх душах стільки сили, патріотизму, доброти та любові, що вистачить на мільйони….. Щиро віримо, що сум, який іноді читається в поглядах поранених воїнів, колись таки відійде у небуття. Вони повернуться до своїх домівок та зможуть радіти простим речам – дитячій усмішці, мирному небу над головою, спілкуванню з друзями. А в силах кожного з нас створити маленьке диво для наших захисників, що може підтримати та надихнути їх боротися далі. Вони, наші герої, того варті!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень