Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вітання з 1030 - річчям Хрещення Русі - України

Дата: 27.07.2018 15:09
Кількість переглядів: 669

Фото без описуДорогі земляки! Вітаю вас зі знаменним для нашого народу святом – 1030-ю річницею Хрещення Русі-України!

Важливий вибір, який зробив у 988-му році святий рівноапостольний князь Володимир, мав справжній цивілізаційний характер: вже існуюча Київська держава стала великою і сильною, бо прийняла християнство. Воно принесло на наші землі писемність, архітектурне й образотворче мистецтво, гуманістичні цінності, які в поєднанні з давнішими традиціями сформували українську культуру.

І крізь віки ця надважлива подія  несе для нас декілька ключових моментів. Найперше – це спадкоємність тисячолітньої історії України, єдність  державного і духовного начала. Адже церква завжди була і залишається одним з найавторитетніших суспільних інститутів.

Це неподільність нашого народу і його єдність навколо ідеї сильної держави і віри. Це соборність усіх українців і всіх українських земель навколо духовної столиці – Києва. Вірю, що великою історичною правдою і справедливістю для України стане утвердження Єдиної Помісної Православної Церкви. Це – справа єдності нашого духовного життя і всього суспільства. Це – рідний дім для всіх православних християн України.

Святий рівноапостольний князь Володимир за якимсь особливим натхненням із неба поставив нас на шлях, що веде до Бога. І нехай ніщо і ніхто не зупинить нас на цьому шляху!

У ці урочисті та радісні дні зичу всім Божої благодаті, духовної наснаги, миру та злагоди, успіхів у реалізації високих задумів на благо України! Нехай Господь береже нас усіх, Білоцерківщину і всю Україну!

 

З повагою

голова Білоцерківської районної державної адміністрації   Геннадій Джегур

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень