Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Увага!  Зміни до порядку надання субсидії!

Дата: 10.05.2019 15:09
Кількість переглядів: 1820

Фото без описуУправління соціального захисту населення надає  інформацію  стосовно призначення субсидії на наступний період у травні 2019 року. Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 (зі змінами)  передбачено, що громадянам, які одержували житлову субсидію в опалювальному сезоні у  безготівковій чи готівковій формі, і у них відсутня заборгованість за житлово-комунальні послуги,  житлова субсидія на наступний строк призначається у готівковій формі.

 

Таким чином, у травні 2019 року житлова субсидія призначається на наступний період домогосподарствам, які одержували субсидію у попередньому періоді і у яких відсутня  заборгованість зі сплати послуг, у грошовій готівковій формі без подання нових заяви і декларації. 

Повторно з заявою та декларацією у травні мають звернутися:

  • орендарі житла;

  • внутрішньо переміщені особи;

  • домогосподарства, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих осіб;

  • домогосподарства, де є непрацюючі особи працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;

  • якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства відбулися зміни протягом останнього року.

Громадянам, які одержували субсидію в опалювальному сезоні і відповідно до Положення мають подавати нові заяви і декларації, за відсутності заборгованості субсидія призначається також у грошовій готівковій формі (незалежно від того, у якій формі отримували субсидію в опалювальному сезоні).  Особам, які вперше звертаються за субсидією, вона призначається у грошовій безготівковій формі на підставі декларації і заяви, в якій має бути зазначено номер мобільного телефону.

 

Громадянам, які одержували житлову субсидію в опалювальному сезоні і у них наявна заборгованість з оплати послуг, субсидія на наступний період призначається у грошовій безготівковій формі після вирішення питання з наявною заборгованістю. Крім того, за наявності заборгованості в окремих випадках, з урахуванням обставин, що склалися, Комісія по  призначенню  житлових  субсидій  може прийняти рішення щодо призначення субсидії на наступний період (у грошовій безготівковій формі).

При цьому, якщо за результатами розрахунку розмір субсидії становить більше 5 тис. грн, така субсидія надається у грошовій безготівковій формі.

 

Також Положенням передбачено, що за заявою одержувача субсидії, якому вона надається у грошовій готівковій формі, виплата субсидії з наступного після подання заяви місяця може здійснюватися у грошовій безготівковій формі, в якій обов’язково зазначається номер мобільного телефону заявника.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень