Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як виконувалася "Програма розвитку системи охорони здоров’я Білоцерківського району на 2018 рік"

Дата: 10.04.2019 15:08
Кількість переглядів: 566

Фото без описуОдним з основних завдань органів виконавчої влади та місцевого самоврядування є створення умов для ефективного та доступного для всіх громадян медичного обслуговування та забезпечення населення якісною та доступною медичною допомогою. Здоров’я людини є не лише однією з найважливіших життєвих цінностей, а й визначальним чинником розвитку економіки країни, індикатором результативності й ефективності соціальних реформ.  

Впродовж минулого року в Білоцерківському районі діяла "Програма розвитку системи охорони здоров’я Білоцерківського району". Її мета - реалізація в районі державної політики у сфері охорони здоров’я щодо задоволення потреб населення в отриманні своєчасної, доступної, якісної та кваліфікаційної медичної допомоги.  Що ж вдалося зробити для того, щоби покращити рівень надання медичних послуг громадянам? 

Щоб надавати якісні послуги  для цього мають бути створені належні умови. Мова йде і про наявність лікувального обладання, і про належний стан медичних закладів. Так, протягом минулого року в Білоцерківській районній лікарні виконано значний об`єм ремонтних робіт. Зокрема, встановлено пластикові конструкції (поліклініка), віконні та дверні блоки (пральня),  двері алюмінієві та металопластикові (дитяче відділення). Загальна сума робіт склала  85 527 грн (кошти з місцевого бюджету). Також виконано поточни ремонт приміщення господарського корпусу (66 800 грн.), вогнезахисна обробка покрівлі, вентиляційне обладнання  (185350 грн) за рахунок коштів з місцевого бюджету. 

Для операційного блоку придбано ультразвукову ванну для очищення медичних інструментів, канюлю магнітна, голку Персі.  Сума становить 81864 грн. Для лабораторії придбано мікроскоп біологічний (2 шт.), центрифугу лабораторну (1 шт.) на загальну суму 29 000 грн.Також закуплено фотоколориметри з комплектацією (2 шт.),  холодильник, арматуру трубопровідну (для системи опалення) на суму 80220 грн. Також придбано оргтехніку (системний блок, персональні комп’ютери). 

Продовжується  реформування закладів охорони здоров’я району, що надають медичну допомогу населенню на первинному рівні. Так, комунальний заклад Білоцерківської районної ради «Білоцерківський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» реформовано в Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги Білоцерківського району» Білоцерківської районної ради. Центром вже укладено договір на надання послуг з Національною Службою Здоров’я України. Крім цього, заклад  отримав нову ліцензію на медичну практику. З метою забезпечення якісної роботи сімейних лікарів закуплено лікувально-діагностичне обладнання на суму в 300 тисяч гривень, в тому числі й 35 веб-камер для скайпзвязку з пацієнтами.  

Вперше за останні роки район в достатній кількості забезпечений препаратами для імунопрофілактики керованих інфекцій. План щеплень виконується в повному обсязі. В районі не допущено спалаху інфекційних захворювань. На 39 % в порівняні з відповідним періодом 2017 року знизилась  захворюваність населення на туберкульоз. Стабілізовано показник дитячої смертності, який майже в 2 рази  нижчий за середньообласний.

З метою приведення у відповідність виготовлено технічну документацію газопостачання 4-х структурних підрозділів.

Розпочато будівництва медичної амбулаторії с.Озерна для чого виділено з державного бюджету 4 млн. 800 тис. грн. з районного бюджету 2 млн. грн. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень