Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПРО ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ У НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ

Дата: 15.04.2019 15:06
Кількість переглядів: 908

Фото без описуПитання щодо організації харчування дітей у закладах освіти Білоцерківського району розглядалося під час щотижневої оперативної наради, яку проводив в.о.голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрій Савчук. Як розповіла начальник відділу освіти Вікторія Бабенко, гарячим харчуванням охоплено 608 дітей дошкільного віку, 906 учнів початкових класів, 132 дитини з числа пільгових категорій населення.  

В закладах освіти наявне примірне двотижневе меню на зимово- весняний і літньо-осінній, яке погоджене з управлінням Держспоживслужби в Білоцерківському районі та затверджено керівниками, меню-розкладки складені відповідно до картотеки страв, які затверджуються керівниками закладів, зберігаться добові проби.  Дане питання підлягає оперативному та вибірковому контролю, розглядається на засіданнях педагогічних рад, виробничих нарадах, нарадах при директорові загальноосвітнього навчального закладу. 

Важливу роль в організації раціонального та безпечного харчування дітей відіграє матеріально-технічна база харчоблоків закладів. Харчоблоки утримуються в належному стані. Приміщення харчоблоків освітніх закладів забезпечені холодною та гарячою проточною водою. Маркування посуду відповідає санітарно-гігієнічним нормам. Але майже у всіх закладах маркування потребує оновлення. Всі харчоблоки забезпечені дезінфікуючими, миючими засобами відповідно до санітарних вимог для обробки рук кухонних працівників.

Постачання продовольчих товарів здійснюється різними постачальниками у відповідності до заключених договорів. Продукти харчування, що надходять до їдальні навчальних закладів, сертифіковані та мають посвідчення якості. 

Розмір плати для батьків або осіб, що їх змінюють, за харчування навчальних закладах району установлюється засновниками відповідно до рішення 24 сесії від 21 вересня 2018 року Білоцерківської районної ради VII скликання Про організацію харчування учнів закладів загальної середньої освіти та вихованців дошкільних закладів освіти Білоцерківського району, вартість харчування однієї дитини в день у закладах дошкільної освіти становить 25 гривень, 60 % бюджетних коштів та 40 % батьківської плати. Пільгові категорії та учні 1-4 класів харчуються безкоштовно, за бюджетні кошти, вартість становить - 15 гривень.

Фото з відкритих джерел 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень