Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Книга "Золотого фонду" Білоцерківщини поповнилася ще одним ім"ям

Дата: 06.07.2018 15:04
Кількість переглядів: 594

Фото без описуСьогодні, 6 липня, під час засідання сесії районної ради, посвідчення члена почесного громадянина Білоцерківського району «Золотий фонд району» вручили Анатолію Івановичу Кульчицькому. Зокрема, голова райдержадміністрації Геннадій Джегур, вручаючи посвідчення, відмітив величезний творчий потенціал Анатолія Івановича та вагомі здобутки у галузі культури. Адже саме завдяки Анатолію Івановичу Білоцерківщина та ряд сіл району отримали свої головні пісні, без яких, звичайно ж, не обходиться жодне свято. 

Додамо, що занесення громадян до списку членів “Золотого фонду району” є вищою формою відзначення громадян за їх значні заслуги. Громадянину, внесеному до почесного списку членів “Золотого фонду району”, вручається посвідчення. 
Щиро вітаємо Анатолія Івановича Кульчицького з визначною подією у його житті! Зичимо міцного здоров’я, невичерпної енергії, нових здобутків та підкорення нових вершин!

Довідково 

Анатолій Іванович Кульчицький народився 02 травня 1938 року в м. Миронівка Київської області, українець, освіта вища, в 1958 році закінчив Київський технікум підготовки культурно-освітніх працівників, за спеціальністю хормейстер та у 1968 році закінчив Національний університет ім. Т.Г. Шевченка, за спеціальністю журналіст. 

Понад 60 років Анатолій Іванович Кульчицький трудиться на ниві культури. Так, з 1963 року активно співпрацює з відділом культури та бібліотечною системою району. При його активній участі відбуваються творчі конкурси, фестивалі, диспути, конференції, презентації нових видань письменників – краян та численних гостей. Кульчицький А.І. є ініціатором заснування та головою оргкомітету з підготовки і проведення щорічного (нині всеукраїнського) літературно-мистецького свята пам’яті Миколи Вінграновського в с. Яблунівка. Анатолій Іванович постійний гість і порадник в закладах культури та навчальних закладах, в бібліотеках. Він часто проводить зустрічі з ветеранами війни та праці району. Кульчицький А.І. талановитий майстер авторської пісні. А саме: ним  написано понад 600 пісень, видано 20 збірників пісень, поезій та прози. Він – автор гімну Білоцерківщини (на власні вірші) та великого вокального циклу про села району «Білоцерківщина - мій отчий край», куди увійшло 11 пісень. 

За вагомі здобутки у сфері культури був  удостоєний  багатьох високих  державних  нагород. Указом Президента України від 21.12.1995 № 2135 «Про нагородження державними нагородами України» за вагомий особистий внесок у розвиток  культурно-мистецької спадщини України, високу професійну майстерність та багаторічну творчу діяльність присвоєно почесне звання «Заслужений працівник культури України». Спільним розпорядженням Білоцерківської райдержадміністрації та районної ради А.І.Кульчицього занесено у Книгу почесних громадян Білоцерківського району «Золотий фонд району». 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень