Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Триває підписна кампанія «Лікар для кожної сім’ї»

Дата: 24.09.2018 14:59
Кількість переглядів: 579

Фото без описуУ Білоцерківському районі триває підписна кампанія «Лікар для кожної сім’ї». Про кількість підписаних декларацій доповів головний лікар Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Білоцерківського району» Білоцерківської районної ради Іван Ровенко під час щотижневої оперативної наради.

Станом на 21 вересня  в електрону систему  внесено 32225 декларацій з пацієнтами, що становить 62,6 % від загальної кількості проживаючих у районі (розрахунок 51 500 жителів з врахуванням жителів селі Безугляки та Пищики). Крім того 226 декларацій перебуває на перевірці в Національній Службі Охорони України. Проблем з введенням декларацій в електрону систему немає.

В розрізі громад району ситуація наступна: 

  • Узинська ОТГ – лікарями внесено 8996 декларацій, що становить 47,3 % від максимально можливої кількості.
  • Фурсівська ОТГ - лікарями внесено 5553 декларації, що становить 65,3 % від максимально можливої кількості.
  • Білоцерківська - лікарями внесено 17676 декларацій, що становить 73,65 % від максимально можливої кількості.

Троє лікарів уклали максимально можливу кількість декларацій. Крім цього, до кінця вересня ще три лікаря мають змогу укласти максимально допустиму кількість декларацій. 

"Укладання декларацій із сімейними лікарями - поширена європейська практика. І спрямована вона, у першу чергу,  на підвищення якості медичного обслуговування. Не потрібно вірити пліткам про те, що це якась нікому не потрібна авантюра. Адже відтепер не лише пацієнт, а й лікар буде зацікавлений у взаємній співпраці. А у випадку, якщо не знайшлося порозуміння і надання лікарських послуг пацієнтові не сподобалося, завжди можна підписати декларацію з іншим спеціалістом. Це саме той випадок, про який кажуть: "Ваше здоров'я - у ваших руках". Тому не потрібно зволікати, а вже сьогодні думати  про себе і своє здоров'я", - наголошує голова Білоцерківської районної державної адміністрації Геннадій Джегур. 

Кампанія по вибору лікаря первинної допомоги «Лікар для кожної сім,ї» - це перший етап нової медичної реформи.  Підписуючи декларації з сімейним лікарем, педіатром, терапевтом,  кожен пацієнт вибирає собі конкретного лікаря. Для  підписання  декларації пацієнту можна обрати лікаря з будь-якого медзакладу, що надає первинну допомогу, не обов’язково за місцем реєстрації. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень