Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ми вдячні Турецькій Республіці за послідовну та незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України - Президент

Дата: 04.11.2018 14:56
Кількість переглядів: 465

Україна цінує незмінну позицію Туреччини щодо підтримки її суверенітету, територіальної цілісності та не визнання анексії Криму країною-агресором Росією. Про це Президент Петро Порошенко заявив під час спільної з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом прес-конференції у Стамбулі.

Глава держави зазначив, що проблемам, які постали нині перед нашою державою в наслідок збройної агресії з боку Російської Федерації, було приділено особливу увагу в ході українсько-турецьких переговорів.

«Безумовно, в умовах що склалися, пріоритетом були питання безпеки, військово-технічної співпраці і я дуже дякую пану Президенту за тверду, чітку і послідовну позицію щодо невизнання незаконної анексії Криму з боку Російської Федерації і засудження агресії на сході нашої держави, яку здійснюють Збройні Сили Російської Федерації», - сказав Петро Порошенко.

Глава держави також підкреслив, що важливими для України є запевнення Туреччини, що вона не залишиться байдужою до проблемних питань. «Важливими для нас є запевнення Туреччини, що вона не залишиться осторонь питань «повзучої агресії» в Азовському морі та порушення прав людини на окупованому півострові. За словами Петра Порошенка, сторони домовилися про координацію дій з вирішення цих питань.

«Ми підтвердили налаштованість працювати разом над вирішенням цих питань як на двосторонньому рівні, так і на багатосторонньому рівні у форматі міжнародних організацій, зокрема ООН. Я запропонував пану Президенту активізувати наш діалог, у тому числі підтримки рішення щодо розміщення миротворців відповідно до мандату ООН. Ми довіряємо Туреччині і будемо щасливі бачити, якби Туреччина взяла участь у встановленні миру на Донбасі через свою миротворчу місію в складі ООН», - наголосив Президент України.

Реджеп Таїп Ердоган, у свою чергу, запевнив у незмінності позиції Туреччини щодо України. «Вірте, будь ласка, в нашу позицію, яка полягає у підтримці суверенітету, незалежності, територіальної цілісності та політичної єдності України. Ми ще раз наголосили, що ми ніколи не визнавали і не будемо визнавати незаконну анексію Криму і ми будемо продовжувати охороняти права і інтереси кримських татар – як тих, що залишилися на території Криму, так і тих, які були змушені переїхати з того регіону», - заявив Президент Турецької Республіки.

«Звичайно ж, ми хочемо та бажаємо, щоб ті сутички на сході України, які зараз там тривають, завершилися і були розв’язані в межах міжнародного права дипломатичними, мирними шляхами», - також додав він, зазначивши, що Туреччина зі схваленням слідкує за діяльністю посла Артурула Апакана на посаді Голови СММ ОБСЄ в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень