Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Білоцерківщині стартував проект "Заради життя"

Дата: 18.05.2018 14:54
Кількість переглядів: 589

Фото без описуСьогодні, 18 травня, в приміщенні Білоцерківської районної державної адміністрації відбулася зустріч ключових партнерів проекту "Заради життя" для обговорення плану співпраці та напрямків роботи в рамках вище зазначеного проекту. Мета проекту - сприяння зменшенню темпів поширення ВІЛ-інфекції, туберкульозу та вірусного гепатиту С серед осіб, які знаходяться у слідчих ізоляторах, місцях позбавлення волі та в органах пробації. 

Проект "Заради життя" триває з вересня 2017 року до вересня 2022 року та охопить 12 регіонів: Одеську, Миколаївську, Херсонську, Дніпропетровську, Запорізьку, Полтавську, Київську, Чернігівську, Кіровоградську області, місто Київ та підконтрольну уряду територію Донецької області. Планується, що проектом буде охоплено 35 тисяч ув`язнених у 81 пенітенціарній установі. Його реалізує  міжнародна організація PATH разом з ВБФ «Коаліція ВІЛ-сервісних організацій", ВБО «Мережа організацій, що працюють в пенітенціарній сфері» у партнерстві з Міністерством охорони здоров'я, Міністерством юстиції, ДУ "Центр громадського здоров'я», управліннями з питань виконання кримінальних покарань та пробації. 

Це один із небагатьох проектів в Україні, діяльність якого спрямована на  зменшення ВІЛ, туберкульозу та вірусного гепатиту С в установах  пенітенціарної системи України. Проект діятиме в тісній співпраці з Міністерством юстиції України та в рамках Надзвичайного плану Президента США з боротьби з ВІЛ (PEPFAR) та розширенні доступу до антиретровірусної терапії (АРТ). Він розрахований на наступні 5 років та має загальну вартість 10 млн доларів, фінансується в рамках надзвичайного плану президента США з протидії ВІЛ/СНІДу і надає допомогу Українській державі у вирішенні питання протидії та лікування таких хвороб, як вірус імунодефіциту, туберкульоз, гепатит типу С у людей в умовах позбавлення волі. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень