Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проаналізовано виконання  "Плану заходів Білоцерківської районної державної адміністрації щодо запобігання корупції на 2019 рік"

Дата: 09.04.2019 14:49
Кількість переглядів: 617

Фото без описуСтан   виконання   «Плану заходів Білоцерківської районної державної адміністрації щодо запобігання корупції  на 2019 рік» за 1-ий квартал 2019 року проаналізовано під час щотижневої оперативної наради.  Як розповіла головний спеціаліст з питань взаємодії з правоохоронними органами та протидії проявам корупції апарату райдержадміністрації Світлана Корнійчук, затверджено «План заходів Білоцерківської районної державної адміністрації щодо запобігання корупції на 2019 рік» (розпорядження від 27.12.2018 № 655), яким визначено основні організаційні, превентивні антикорупційні заходи та заходи щодо підвищення рівня правової освіти з питань попередження та профілактики корупційних проявів. 

Основними напрямками роботи райдержадміністрації щодо запобігання проявам корупції в районній державній адміністрації визначено: 

  • вивчення законодавства про державну службу з питань добору кадрів, декларування доходів і видатків їх та членів їх сімей;
  • забезпечення прозорості прийняття управлінських рішень, процедури державних закупівель керівництвом райдержадміністрації, керівниками їх структурних підрозділів;
  • доступ громадян до інформації про діяльність районної державної адміністрації;
  • персональна відповідальність посадових осіб за прийняті рішення;
  • посилення роботи щодо запобігання зловживанню службовим становищем.

З метою створення зручних і сприятливих умов отримання адміністративних послуг громадянами, суб’єктами господарювання, забезпечення відкритості інформації про діяльність органів виконавчої влади функціонує Центр надання адміністративних послуг при Білоцерківській районній державній адміністрації. За звітній період останнім надано 195974 адміністративних послуг (в т.ч. 2775 електронних) та документів дозвільного характеру, а також проведено 1657 консультацій.

Підвищено ефективність роботи конкурсної комісії в частині ретельної перевірки даних щодо кандидатів на зайняття вакантних посад державної служби, включено до її складу працівників, які займаються питаннями профілактики правопорушень та проявів корупції. З початку 2019 року проведено 3 конкурси на 6 посад.

Проводяться юридичні експертизи проектів нормативно-правових актів, організаційно-розпорядчих документів, аналіз діючих нормативно-правових актів на предмет наявності корупціогенних чинників.

Забезпечується проведення спеціальної перевірки відомостей за письмовою згодою особи, яка претендує на зайняття посади державного службовця, у тому числі щодо відомостей, поданих особисто (2 перевірки). Також, розроблено та направлено у всі структурні підрозділі райдержадміністрації пам’ятку щодо виду та терміну подання декларацій. Дана інформація доведена під особистий підпис кожного керівника. З метою створення умов для залучення громадськості до здійснення заходів з протидії корупції в Білоцерківській райдержадміністрації забезпечене функціонування «телефону довіри», що забезпечує можливість для громадян надавати інформацію про факти корупції за допомогою телефонного зв’язку.

На виконання розпорядження голови Київської обласної державної адміністрації № 500 від 27.12.2013 “Про заходи щодо мінімізації можливості виникнення конфлікту інтересів осіб, уповноважених на виконання функцій держави, та врегулювання конфлікту інтересів у разі його виникнення”   Білоцерківська районна державна адміністрація розробила відповідні заходи щодо мінімізації можливості виникнення конфлікту інтересів осіб, уповноважених на виконання функції держав та врегулювання конфлікту інтересів у разі його виникнення. Так, всі керівники структурних підрозділів особисто попереджені під підпис про процедуру повідомлення і подальші дії в разі виявлення інформації про конфлікт інтересів у підпорядкованому підрозділі.

Крім того, працівники відділу управління персоналом апарату адміністрації письмово попереджають осіб, які претендують на зайняття  посад державних службовців, про встановленні законодавством обмеження, пов'язані з прийняттям на державну службу  та її проходження, а також здійснюють перевірку можливого виникнення конфлікту інтересів державних службовців та посадових осіб.

З метою недопущення проявів корупції під час використання коштів місцевого бюджету, що спрямовуються на здійснення заходів з енергоефективності головні розпорядники бюджетних коштів обов’язково здійснюють поточні видатки в сумі більше 200,0 тис. грн.. та капітальні видатки більше 150,0 тис. грн. через держані закупівлі «ProZorrо».

З метою постійного контролю за станом виконанням структурними підрозділами райдержадміністрації Плану заходів, відповідальними працівниками забезпечено щоквартальне подання інформації для її узагальнення та використання в роботі. Також проведено 1 семінар-навчання з працівниками структурних підрозділів райдержадміністрації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень