Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПИТАННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН НА ПОСТІЙНОМУ КОНТРОЛІ ВЛАДИ

Дата: 18.02.2019 14:39
Кількість переглядів: 596

Фото без опису15 лютого відбулося засідання постійно діючої комісії при Білоцерківській районній державній адміністрації з питань раціонального використання земельних ресурсів і земель водного фонду району та надання їх в оренду. В числі розглянутих питань - продовження терміну дії договорів оренди земельних ділянок  в адміністративних межах Шкарівської сільської ради юридичним особам.

 

У підсумку, одному заявнику рекомендовано розробити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), а іншому вирішено продовжити термін дії договору оренди земельної ділянки за умови проведення нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

 

Ще одним важливим пунктом порядку денного було питання щодо належного оформлення землі землекористувачами та своєчасної плати за неї, упорядкування відносин з  суб’єктами господарювання в питаннях землекористування. Адже орендна плата, як і податок на землю, є одним із механізмів наповнення місцевих бюджетів.  Відповідно до підсумків засідання колегії Київської обласної державної адміністрації від 31.01.2019, органам влади доручено проводити роз’яснювальну роботу із землекористувачами щодо необхідності оформлення землі та своєчасної плати за неї, а також провести звірку договорів оренди земельних ділянок щодо їх обліку Державною фіскальною службою України. Білоцерківською райдержадміністрацією постійно проводяться заходи щодо вивчення ситуації та здійснюються дії, спрямовані на погашення заборгованості суб’єктами господарювання, а також з метою захисту інтересів держави, райдержадміністрація звертається з проханням вирішити питання щодо стягнення заборгованості до органів прокуратури.

 

Відділу містобудування, архітектури та розвитку інфраструктури райдержадміністрації доручено здійснювати дії по виявленню незаконних забудов, а також фактів незаконного користування та самовільного заняття земельних ділянок. Розпорядженням голови Білоцерківської райдержадміністрації «Про інвентаризацію земель на території Білоцерківського району», органам місцевого самоврядування рекомендовано провести інвентаризацію земель у адміністративних межах місцевих рад району, а також  відповідним органам  у разі виявлення вільних від забудови земельних ділянок розглядати можливість продажу таких земельних ділянок  на земельних торгах.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень