Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

А сотню вже зустріли небеса… Мітинг-реквієм пам’яті Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2019 14:37
Кількість переглядів: 541

Фото без описуНа знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності, 20 лютого в с. Іванівка біля каплиці Святителя Миколая Мирлікійського Чудотворця відбувся мітинг-реквієм пам’яті Героїв Небесної Сотні. Цього року виповнюється вже п’ята річниця від тих трагічних подій. Які сколихнули не лише Україну, а й увесь світ. Ті доленосні події назавжди закарбувалися у наших серцях нестерпним болем.

 

Саме в період з 18 по 20 лютого 2014 року  протистояння на Майдані сягнуло свого піку. 20 лютого 2014 загинуло найбільше учасників тих подій. Наступного дня, 21 лютого 2014 року, на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких в жалобних промовах назвали «Небесною сотнею». 

 

Під час заходу згадали ключові епізоди Революції Гідності: перші протести Євромайдану, побиття молоді 30 листопада, перші мільйонні мітинги в центрі Києва, протистояння з силовиками на вулиці Грушевського, масовий розстріл протестувальників. Отець Микола відправив панахиду за всіма загиблими Героями Небесної Сотні та загиблими захисниками України в різні роки. А представники влади, а саме заступник  голови райдержадміністрації Володимир Толочко, голова Узинської ОТГ Віталій Гринчук, в.о.старости Іванівської сільської ради Меланія Щербак звертаючись до присутніх, побажали не втрачати віру передусім у себе, у свою державу, у своє військо і вірити у перемогу.  Особливого щему додали виступи учнів Іванівського НВК, які заспівали пісні, присвячені Героям Майдану.

 

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих під час Революції Гідності в січні-лютому 2014 року в місті Києві та тих, хто віддав своє життя під час проведення антитерористичної операції на Сході України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень