Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З початку року аудитори Київщини провели 99 перевірок правомірності використання коштів Фонду

Дата: 10.07.2018 14:33
Кількість переглядів: 539

Фото без описуЯк відзначила начальник відділу фінансового контролю та аудиту управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Світлана Вітер, з початку року спеціалістами відділу спільно зі спеціалістами відділень обласного управління проведено 99 перевірок правомірності використання коштів Фонду, в результаті яких нараховано фінансових санкцій  та неправомірно витрачених коштів в сумі 170,96 тис. грн. (винесено 57 рішень), які на 1 липня повністю сплачені.

За результатами перевірок складено 46 протоколів та винесено 46 постанов про адміністративне правопорушення до посадових осіб страхувальників на суму 6,8 тис. грн.

За її словами, виконавчою дирекцією Фонду з 1 березня 2018 року призупинено проведення планових перевірок. З цього моменту управління та його структурні підрозділи ефективно взаємодіють зі страхувальниками, як на стадії опрацювання та перевірки заяв – розрахунків, так і у разі виявлення помилок у вже профінансованих заявах. Страхувальникам надана можливість самостійно усувати допущені помилки шляхом подання виправлених заяв – розрахунків до моменту надання матеріальної допомоги, а також повернення зайво використаних коштів на рахунки відділень управління без застосування фінансових санкцій.

За період з 1 березня по 1 червня спеціалістами відділу фінансового контролю та аудиту, спільно зі спеціалістами відділень управління, охоплено контролем 7 459 заяв – розрахунків по 44244 листку непрацездатності на суму 122,0 млн. грн., виявлено порушень по 162 листках непрацездатності, на рахунки робочих органів Фонду повернуто 91,1 тис. грн., упереджено витрат по 110 заявах - розрахунках на суму 100,44 тис. грн.

«За червень спеціалістами відділу фінансового контролю та аудиту управління охоплено контролем 1287 листків непрацездатності на 3,5 млн. грн., виявлено порушень по 22 листках, в результаті – повернуто на рахунки Фонду 1,68 тис. грн., упереджено неправомірне використання страхових коштів в сумі 8,69 тис. грн», - підсумувала Світлана Вітер.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень