Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Небезпечні вантажі – без загрози життю та довкіллю

Дата: 04.02.2019 14:31
Кількість переглядів: 598

Фото без описуПеревезення небезпечних вантажів – специфічна сфера господарювання, яка підлягає надзвичайно прискіпливому нормативному регулюванню і вимагає беззаперечного виконання правил безпеки. Адже найменша помилка може мати катастрофічні наслідки.  

 

Небезпечний вантаж – це речовини, матеріали, вироби, відходи виробничої та іншої діяльності, а також тара з-під них, які за певних обставин під час перевезення можуть спричинити вибух, пожежу, пошкодження технічних засобів, пристроїв, споруд та інших об'єктів, заподіяти матеріальні збитки й шкоду довкіллю, призвести до загибелі, травмування, отруєння людей і тварин. 

Тому автомобілі, що перевозять небезпечні вантажі, повинні відповідати вимогам державних стандартів, норм безпеки, охорони праці та екології, а також мати  відповідне маркування і Свідоцтво про допущення до перевезення небезпечних вантажів.

 

Такий документ видається або продовжується територіальними сервісними центрами МВС за результатами перевірки відповідності конструкції та спеціального обладнання транспортного засобу вимогам Європейської Угоди про міжнародне дорожнє перевезення небезпечних вантажів (ДОПНВ) та Правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів.

 

Обстеження транспортного засобу проводиться працівниками сервісних центрів МВС шляхом візуального огляду, на предмет відповідності вимогам ДСТУ UN/ECE R 105-00-2002 та іншим нормативно-правовим актам. Варто зазначити, що для проведення перевірки вантажівки перевізник або уповноважена ним особа може обрати будь-який сервісний центр. На території Київщини їх 10: Регіональний сервісний центр МВС в Київській області (м.Київ), територіальні - у Баришівці, Броварах, Білій Церкві, Обухові, Вишгороді, Бучі, Переяславі-Хмельницькому, у селі Винарівка Ставищенського району та у селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району.

 

У 2018 році РСЦ МВС в Київській області і територіальними сервісними центрами видано 2 590 та продовжено 318 Свідоцтв про допущення транспортних засобів до перевезення визначених небезпечних вантажів. Працівники сервісних центрів провели 2 908 оглядів транспортних засобів та спеціального обладнання.  

Як мають бути укомплектовані вантажівки, який пакет документів повинен бути для отримання Свідоцтва та скільки коштує послуга, читайте на офіційному сайті Регіонального сервісного центру МВС в Київській області (http://kyivobl.hsc.gov.ua) у розділі «Адміністративні послуги сервісних центрів. Перевезення небезпечних вантажів».  

 

З питань реєстрації та перереєстрації транспортного засобу, отримання національного та міжнародного посвідчення водія, отримання довідки про відсутність судимості телефонуйте  (044) 290 19 88, (044) 290-37-90 та пишіть info@hsc.gov.ua.  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень