Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Цінності демократії не менш важливі, ніж цінності суверенітету, і за них треба боротися - Президент під час дискусії з ліцеїстами

Дата: 05.09.2018 14:29
Кількість переглядів: 665

Фото без описуПрезидент Петро Порошенко під час дискусії зі школярами ліцею «Наукова зміна» акцентував увагу на цінностях свободи і демократії, які є визначальними в сучасному українському суспільстві, зорієнтованому на європейські цінності.

«Для мене було дуже непростим рішенням прийняти його і ще захистити його перед парламентом про те, що ми не запроваджуємо воєнний стан. Бо цінності демократії для нас не менш важливі, ніж цінності суверенітету. Я довіряю українській нації, українському народу, що ми зможемо пройти військові випробування без запровадження обмежень демократії», - розповів Глава держави. Президент нагадав, що воєнний стан передбачає скасування виборів і діяльності політичних партій, відсутність вільної преси тощо.

Глава держави додав: «Пишаюсь і щасливий тим, що є президентом такої нації, яка з одного боку продемонструвала усьому світові як треба боротися з агресором, а з іншого - як треба поділяти європейські цінності». Глава держави наголосив, що без цих цінностей українці нічим не будуть відрізнятися від Росії. «І це є дуже сильною мотивацією нашого руху вперед», - підкреслив він.

«Впевнений, що ми з вами маємо боротися не тільки за суверенітет, територіальну цілісність і незалежність нашої держави. Незалежність - це є і незалежна церква, і розвиток мови, і сильна армія. Також ми будемо з вами боротися за демократію, яка є складовою нашої незалежності», - підсумував Президент.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень