Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пісні опалені війною

Дата: 12.02.2019 14:28
Кількість переглядів: 666

Сьогодні, 12 лютого, відбувся четвертий районний фестиваль-конкурс військово-патріотичної пісні «Пісні опалені війною», присвячений 30-ій річниці виводу військ з Афганістану. Захід зібрав понад двадцять аматорських колективів та індивідуальних виконавців з різних куточків Білоцерківщини і не тільки, а ще чималу кількість слухачів. Іноді здається, що пісня і війна –  два зовсім несумісні поняття. Та ось Ліна Костенко у своєму творі «Маруся Чурай» стверджує: «Що нам було потрібно на війні? Шаблі, знамена і … пісні». І учасники фестивалю вкотре підтвердили слова знаменитої поетеси.  

Щирі вітання воїнам-інтернаціоналістам адресували голова Київської обласної організації ветеранів України Микола Томашов, заступник голови Білоцерківської райдержадміністрації Володимир Толочко, голова Білоцерківської районної ради Володимир Шевченко, помічник-консультант народного депутата України В. Гудзенка Євгеній Гудзенко, голова Узинської ОТГ Віталій Гринчук, представник благодійного фонду «Фортеця» Володимир Василенко, голова Білоцерківської районної організації ветеранів Віктор Рудий, заступник військового комісару Білоцерківського ОМВК Олександр Ігнатенко, настоятель каплиці св.Георгія Побідоносця протоієрей Вадим.  Ряд відважних воїнів-ветеранів були нагороджені пам`ятними медалями "Честь. Мужність. Пам`ять". А родинам загиблих учасників війни в Афганістані та інвалідам війни   від народного депутата В.І. Гудзенка вручено матеріальну допомогу. 

Понад чотири години лунали пісні, вірші, в тому числі й авторські, які були присвячені тим, хто своїми вчинками та подвигами надихає писати і розповідати про героїв. Завершився захід підведенням підсумків та нагородженням переможців конкурсу.  

Додамо, що фестиваль проводиться за ініціативи районної організації ветеранів України з метою відродження та популяризації військово-патріотичної пісні, виховання почуття національної гідності, любові до Батьківщини, посилення поваги до подвигу воїнів-інтернаціоналістів, учасників подій на Сході України.

Переможці 

Номінація «Пісні»

1 місце – Даша Олійник (творчий колектив «Пам’ять»).

2 місце – Наталія Борисова   (Володарський районний будинок культури).

3 місце – Сергій Копитов (творчий колектив «Пам’ять»), Микола Степовенко (творчий колектив «Серпантин»).

 

Номінація «Вірші»

1 місце - Олена Друганова з віршем «Присвята воїнам-афганцям».

2 місце - посів Василь Лясота  з авторським твором «Материнська сповідь». 

3 місце – Марія Яринка з віршем «Чужа війна».  

 

Номінація «Творчі колективи»

1 місце - колектив «Вербиченька» (м.Біла Церква).

2 місце – колектив «Вечірня зірка» (Фурсівська ОТГ).

3 місце - колектив «Василиха» (Узинська ОТГ).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень