Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З початку року на Київщині допомогу по вагітності та пологах отримали майже 3 380 працюючих жінок

Дата: 10.07.2018 14:25
Кількість переглядів: 589

Фото без описуЯк відзначив начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Георгій Галиць, з початку року допомогу по вагітності та пологах отримали 3380 застрахованих осіб. Загальна сума виплат склала 74,8 млн. гривень. При цьому в червні цього року допомогу по вагітності та пологах отримали 559 застрахованих осіб і сума виплат склала 11,9 млн. гривень.

За словами обласного керівника, допомога по вагітності та пологах надається за рахунок коштів Фонду соціального страхування України за весь період відпустки у розмірі 100% середньої заробітної плати і не залежить від страхового стражу. Підставою для призначення допомоги по вагітності та пологах є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності. Загалом фінансування допомоги здійснюється за 126 календарних днів відпустки по вагітності та пологах і перераховується на окремий поточний рахунок роботодавця не пізніше десяти робочих днів з дня отримання заяви-розрахунку.

Георгій Галиць додав, що роботодавець здійснює виплату допомоги застрахованій особі в найближчий після дня призначення допомоги строк, встановлений для виплати заробітної плати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень