Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Україні автомагістралі будуть такі, як в Європейському союзі - Президент взяв участь у відкритті новозбудованої дороги в обхід міста Рені і відремонтованої дороги М15

Дата: 14.02.2019 14:23
Кількість переглядів: 496

Фото без описуЗа найближчі роки в Україні мають з’явитися десятки автомагістралей європейської якості, адже Україна прагне стати повноцінним членом ЄС. Про це заявив Президент – під час робочого візиту на Одещину він відвідав щойно відремонтовану трасу Одеса-Рені і поспілкувався з місцевими мешканцями. Кілька тисяч вантажних автівок на добу – страшний сон мешканців міста Рені. Саме через нього раніше їздили фури і в день, і вночі – не просто заважаючи людям, а й фізично руйнуючи їхні будинки. Для них відкриття траси Одеса-Рені стало справжнім порятунком.

"Багато років обіцяли побудувати дорогу: в 9му році, в 10му році, в 12му, в 13му, але нічого не робили. Скільки раніше треба було їхати до Одеси в 15-16 роках? 7 годин. Кажуть, навіть 8. І це було таке випробування для кожної машини, для кожної людини. Скільки зараз треба їхати? 3 години", - зазначив Петро Порошенко під час відкриття дороги. 

Понад триста кілометрів дороги, яка утворює транспортний коридор з кількох країн – відремонтували більшою мірою за останніх два роки. Президент підкреслив – від її відкриття вигоду матиме не лише Одещина, а й вся Україна. "Дорога це є і розвиток туризму. Дорога це є і розвиток малого та середнього бізнесу. Дорога це є розвиток регіонів. На сьогоднішній день тут уже будуть з’являтися і нові робочі місця, і новий бізнес, і нові можливості для Ізмаїльського порту, нові можливості для Ренійського порту. Ми і далі будемо продовжувати співпрацю. І в Україні автомагістралі будуть такі, як в Європейському союзі. Бо ми рухаємося туди, якщо ми хочемо бути Європою, то й дороги мають бути європейськими", - наголосив очільник країни. 

Гроші на будівництво доріг значною мірою виділяються грантовими програмами Євросоюзу, розказав Президент. Ще частина коштів – з’явилася в самих областей, коли Київ передав право розпоряджатися бюджетами на місця. На рік 2019й в держбюджеті вже заплановані понад п’ятдесят п’ять мільярдів гривень на відновлення транспортної інфраструктури країни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень