Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Понад 22 тисячі жителів району підписали декларацію з лікарем

Дата: 09.07.2018 14:17
Кількість переглядів: 533

Фото без описуСтаном на 06 липня 2018 р. в електронну систему внесено 22558 декларацій з пацієнтами, що становить 45% від загальної кількості жителів району. Крім того, ще 1431 декларація перебуває на перевірці в національній службі охорони України. За словами головного лікаря КЗ БЦРР «БЦРЦПМСД» Івана Ровенка, який інформував про хід підписної кампанії під час щотижневої оперативної наради у голови адміністрації, проблем з введенням декларацій в електронну систему наразі немає, система працює безперебійно. 

Втім, якщо Ви ще не обрали свого лікаря, варто все ж таки цю справу не відкладати. З 2020 року медреформа вступить в силу повністю і тоді лікар не зобов'язаний буде надавати первинну медичну допомогу пацієнтам, які відмовляються підписати декларацію.

Додамо, що наразі держава продовжує оплачувати медичне обслуговування кожного українця незалежно від того, підписали вони декларацію з лікарем чи ще шукають його. “Від імені деяких закладів охорони здоров’я розповсюджують неправдиву інформацію, що з 1 липня цього року люди, які не підписали декларацію з терапевтом, педіатром чи сімейним лікарем, отримуватимуть лише невідкладну допомогу. Цей факт не відповідає дійсності. Право на медичне обслуговування гарантується Конституцією та іншими законами України”, – повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

А ось нова система фінансування означає, що до кінця 2018 року медзаклади, що уклали угоди з НСЗУ, отримуватимуть кошти за двома механізмами. За кожного пацієнта, який підписав декларацію з сімейним лікарем, держава виділятиме 370 грн із застосуванням вікових коефіцієнтів. Додатково ці заклади отримуватимуть по 240 грн за пацієнтів, які проживають на території обслуговування закладу, але ще не підписали декларацію про вибір лікаря. Заклади охорони здоров’я, які лише готуються підписати договори з НСЗУ, у третьому кварталі отримуватимуть фінансування за принципом медичної субвенції. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень