Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У районі триває розробка містобудівної документації

Дата: 04.03.2019 14:15
Кількість переглядів: 699

Фото без описуАналіз «Програми розробки містобудівної документації в Білоцерківському районі на 2016-2019 роки» заслухано під час щотижневої оперативної наради, яку проводив в.о.голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрій Савчук. За словами начальника відділу містобудування, архітектури та розвитку інфраструктури Вадима Бублія, більшість наявної містобудівної документації по населених пунктах району розроблялася в 1970-1980 роках і на сьогоднішній день втратила актуальність.

 

Так, з 51 генерального плану, 38 було розроблено до 1980 року, з 1980 по 1990 роки розроблено 11 генеральних планів. У 1994 році був розроблений генплан с.Макіївка, а в 2006 році - м.Узин. Це призвело до гострої необхідності прийняття «Програми розробки містобудівної документації в Білоцерківському районі на 2012-2015 роки», в рамках якої було розпочато розробку семи генпланів населених пунктів, а саме: села Пилипча, Городище, Фурси, Чмирівка, Шкарівка, Озерна та смт Терезине. П’ять з них було затверджено. 

 

Тобто, на момент прийняття «Програми розробки містобудівної документації в Білоцерківському районі на 2016-2019 роки» з 59 застарілих генеральних планів вдалося оновити лише 5, що складає 9% населених пунктів району від загальної кількості. Серед завдань нової програми - завершення розробки 2-ох генпланів та розроблення 52-ох нових генпланів населених пунктів району.

В 2017 році на засіданнях архітектурно-містобудівної ради при департаменті містобудування та архітектури Київської обласної державної адміністрації розглянуто генеральні плани с. Озерна та смт Терезине, які і було затверджено в 2017 році.

 

Також, розпочато розробку 8-ми генпланів населених пунктів, а саме: сіл Іванівка, Мала Вільшанка, Бакали, Вільна Тарасівка, Гайок, Володимирівка,  Потіївка та Трушки, шість з яких було затверджено. Втім, до цих пір триває розробка генеральних планів сіл Трушки та Потіївка.   

 

Отже,  загальна кількість оновленої документації складає 15 генеральних планів, що становить 25% від необхідного. Також на території Білоцерківського району у період з 2016 по 2019 роки розроблено та затверджено 88 детальних планів території. Плани зонування території в Білоцерківському районі не розроблялись.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень