Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Нарада з питань впровадження медичної реформи

Дата: 03.08.2018 14:06
Кількість переглядів: 1220

3 серпня відбулась нарада з питань реалізації реформи первинної медичної допомоги за участю заступника голови Київської обласної державної адміністрації В’ячеслава Кучера, голови Білоцерківської райдержадміністрації Геннадія Джегура, головного лікаря Білоцерківської центральної районної лікарні Олександра Лопота, головного лікаря КЗ БЦРР "БЦРЦПМСД" Івана Ровенка, представників медичних закладів району. 

В’ячеслав Кучер наголосив, що медична реформа, яка стартувала в Україні з липня, передбачає фінансування медичних закладів за принципом «гроші йдуть за пацієнтом», тобто фінансування медичних закладів залежить від кількості пацієнтів, які підписали декларації із лікарями. "Пацієнт підписує декларацію з лікарем, якому довіряє, держава – сплачує за його обслуговування у цього лікаря. Тому спільно маємо зробити усе для того, щоб кошти пішли за пацієнтом», - підкреслив він. Загалом, В’ячеслав Андрійович відмітив потужну роботу у Білоцерківському районі щодо підписання декларацій, втім підкреслив, що зупинятися на досягнутому не варто, адже багато роботи ще попереду. 

Геннадій Джегур в свою чергу також подякував представникам медичної сфери району за гарну роботу у даному напрямку та запевнив В’ячеслава Кучера, що започаткована робота у Білоцерківському районі і надалі триватиме з неменшою активністю. Доречі, певне зниження темпів підписання декларацій медики пов’язують з періодом відпускної кампанії: багато громадян знаходяться на відпочинку. 

Станом на 3 серпня укладено понад 27 720 декларацій, що становить 54% від кількості зареєстрованого населення. Наприкінці липня Центром первинної медико-санітарної допомоги Білоцерківського району в електронному вигляді подано заяву до Національної Служби Здоров"я України, документ перевірено, недоліків не виявлено. Наступним кроком буде укладання відповідного договору з Національною службою здоров’я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень