Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вже близько тисячі жителів Білоцерківського району уклали електронні декларації з лікарями

Дата: 25.04.2018 13:59
Кількість переглядів: 573

Фото без описуЯк відомо, з 2 квітня 2018 року в Україні розпочалася національна кампанія "Лікар для кожної родини". Відповідно до нових правил, кожен українець має підписати декларацію із працівниками первинної медичної допомоги – терапевтом, педіатром чи сімейним лікарем. Пацієнт зможе підписати документ лише з одним лікарем, який буде стежити за його здоров'ям, забезпечувати первинну діагностику, надавати невідкладну допомогу під час різкого погіршення здоров'я, призначати необхідні аналізи і давати направлення до профільних фахівців.

Як проходить кампанія з підписання декларацій розповідає головний лікар Білоцерківського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Іван Ровенко. За його словами, з початку місяця відповідні електронні декларації з лікарями вже уклали майже 1000 жителів Білоцерківського району. Щоб все йшло належним чином, до цього готувались заздалегідь. Так, ще минулого року обладнали робочі місця, закуплено комп’ютери й принтери, всю електронну техніку під’єднано до мережі Інтернет. У кожного лікаря є електронний ключ і цифровий підпис. Найкраще організовано роботу з вибору сімейного лікаря в Узинській та Білоцерківській районній амбулаторіях. До кінця червня планується укласти максимальну кількість договорів з пацієнтами.

Втім виникають і проблемні питання. "Наш лікувальний заклад як і кожен лікар зареєстровано в електронній мережі Е-Health. На жаль, поки що вона дає збої. Тому виникають певні складнощі при укладанні договорів в електронному варіанті. Інша проблема пов’язана з тим, що не всі наші лікарі, а більшість їх пенсійного віку, досконало володіють комп’ютерною технікою. Через це теж затягується процедура укладання угоди з пацієнтом", - відмічає Іван Іванович.

Додамо, що не слід зволікати з укладанням договорів. Починаючи з 2020 року безкоштовно дістати допомогу профільних фахівців (наприклад, кардіолога, гастроентеролога або невропатолога) можна буде тільки в тому разі, якщо відповідне направлення дав сімейний лікар, терапевт або педіатр (виняток – екстрена допомога, вона завжди безкоштовна). Для укладання декларації необхідні: паспорт, ідентифікаційний код і мобільний телефон. Щоб підписати декларацію для дитини, знадобиться свідоцтво про народження та документи одного з батьків або піклувальників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень