Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

РЯТУВАЛЬНИКИ ПОПЕРЕДЖАЮТЬ: З ПОЧАТКУ РОКУ НА ВОДОЙМАХ КРАЇНИ ЗАГИНУЛО 610 ЛЮДЕЙ

Дата: 16.07.2018 13:43
Кількість переглядів: 545

Фото без описуКупальний сезон у розпалі, а отже і кількість нещасних випадків на воді чи не щодня лякає невтішною статистикою. Так, лише впродовж минулої доби на водоймах країни потонуло 10 громадян. Водночас з початку липня вода забрала життя вже більше сотні людей.

Зокрема, цієї неділі на Київщині втопилося троє громадян. На р. Десна в селі Рожни Броварського району з води було вилучено тіло потонулої жінки 1987 року народження, а з водойми між містом Боярка та селом Малютянка Києво-Святошинского району – тіло чоловіка віком 45-50 років. Цього ж дня під час купання у річці Десна, пірнув та зник під водою хлопець 2001 року народження. Загиблого поки не знайдено, вже сьогодні, 16 липня, рятувальники продовжили пошуки.

На Чернігівщині минулої доби у воді загинуло двоє громадян, а на Сумщині було знайдено потонулого чоловіка, який зник ще 13 липня та дідуся 1949 року народження, який потонув на ставку у селі Склярівка Сумського району.

По одному нещасному випадку зафіксовано у Хмельницькій, Одеській, Харківській та Кіровоградській областях.

Рятувальники зазначають, що найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є саме недотримання правил безпечної поведінки громадянами. Зокрема, це купання в не обладнаних для цього місцях та купання в нетверезому стані.

Загалом, з початку року на водоймах країни вже потонуло 610 людей, з яких 60 дітей. При цьому врятовано 347 громадян, у тому числі 43 дитини.

Тож, аби зменшити показники загибелі на водних об’єктах, фахівці Служби порятунку патрулюють місця відпочинку біля води, а також щодня проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з громадянами щодо дотримання правил безпечної поведінки під час відпочинку. Проте, найбільш дієвим превентивним методом є власна обачність та відповідальність кожного громадянина!

Зважаючи на кількість надзвичайних подій біля водойм, ДСНС застерігає: для того, щоб уникнути трагедії під час відпочинку, необхідно завжди дотримуватися елементарних правил безпеки! Зокрема:

  • пам’ятайте – відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах;
  • ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;
  • не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки;
  • не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;
  • не заходьте у воду в стані алкогольного сп’яніння;
  • не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас;
  • температура води повинна бути не нижче +17 °С;
  • плавайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 – 5 хвилин;
  • слідкуйте за штормовими попередженнями і не виходьте у плавання на човнах при сильних поривах вітру. 

?Шановні громадяни! Дбайте про власну безпеку і у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

ГУ ДСНС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень