Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

24 ГРУДНЯ У 51 ОТГ ОБИРАТИМУТЬ СВОЄ МАЙБУТНЄ

Дата: 22.12.2017 13:39
Кількість переглядів: 562

Фото без описуОб’єднані громади мають обирати лідерів, здатних генерувати та втілювати рішення з розвитку територій: розбудовувати інфраструктурний, виробничий, інвестиційний потенціал, постійно вивчати думку людей, що проживають на території громади і дослухатися до потреб населення. Про це в коментарі журналістам щодо перших місцевих виборів 24 грудня у 51 ОТГ, сказав перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода. 

За його словами, досвід об’єднаних громад, які вже працюють в нових умовах, підтверджує, що саме лідер на чолі громади здатен належним чином швидко налагодити управління на території і згуртувати людей довкола визначення і досягнення спільної мети.

«Хто такий сучасний лідер об’єднаної громади? Той, хто опирається на думку людей, у співпраці з ними визначає стратегію розвитку громади і в діях не відступає від пріоритетних її напрямів та орієнтований на результат. Така робота вимагає зусиль і часу 24 години на добу. Адже суть об’єднання громад в тому, щоб вибудувати на територіях комфортний простір для життєдіяльності. І це спільна відповідальність місцевої влади та громади. Для виборців відповідальність не має закінчуватися днем голосування. Вони мають стати активними учасниками у напрацюванні та реалізації важливих для громади рішень», – сказав В’ячеслав Негода.

Він закликав мешканців громад прийти 24 грудня на виборчі дільниці та проголосувати за розвиток і добробут.

Перелік об’єднаних громад, де 24 грудня пройдуть перші вибори, є ТУТ

На сьогодні в Україні сформовано 692 об’єднані територіальні громади. У 51 з них 24 грудня 2017 року відбудуться перші місцеві вибори. Загальна кількість жителів цих громад – близько 375 тис осіб. Ще 31 ОТГ(станом на 15.12.17) очікують рішення ЦВК про призначення таких виборів.

Прес-служба Мінрегіону України 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень