Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Патріотичні мандри

Дата: 21.05.2018 13:39
Кількість переглядів: 655

Україна багата цікавими та визначними місцями. Тож, щоб гарно відпочити не обов`язково подорожувати за кордон.  Наша країна теж може здивувати  незвичайними пейзажами та місцинами.  Саме тому, віддлі молоді та спорту Білоцерківської районної державної адміністрації систематично ініціює та проводить патріотичні мандри для членів молодіжної ради та активних молодих державних службовців. Одна з таких екскурсійних поїздок відбулася 20 травня. 

Буцький каньйон на Черкащині називають одним з найкрасивіших місць Центральної України. Знаходиться він біля села Буки в Маньківському районі Черкаської області. Саме сюди і завітав  молодіжний десант з Білоцерківського району. Подорож стала цікавою пригодою для усіх її учасників. Навіть дощова погода не змогла зіпсувати враження від чудових краєвидів. Щоб швидше перечекати дощ вирішили влаштувати художній конкурс: усі отримали фарби та пензлі і мали відобразити побачені краєвиди каньойону. А вони просто вражають. Недарма ж мешканці навколишніх сіл називають цей каньйон "маленькою Швейцарією". Його довжина – близько 5 км. Скелясті береги сягають 30-метрової висоти. Гранітні породи, що творять береги каньйону, мають близько 2 млрд років. І це, зважаючи на те,  що місцевість  тут переважно рівнинна. 

Каньйон починається в самому центрі села Буки, звідси і його назва. Вода з шумом обрушується з двометрової висоти гранітної брили, тим самим створюючи водоспад  Вир. Поруч розташовані руїни водяного млина побудованого ще у 19 столітті. Також в Букському  каньйоні знаходяться руїни гідроелектростанції.

Не менше позитивних емоцій отримали від відвідин Жашківського кінного заводу, який працює з 1999 року. Загальна площа території становить 317 гектарів. Тут є коні різних порід, серед них – жеребці і кобили зі світовим іменем. Завод спеціалізується на вирощуванні, розведенні і тренуваннях західноєвропейських порід. Під час екскурсії комплексом, гостям з Білої Церкви розповіли про породи коней, догляд за ними, змагання та аукціони, завели у конюшні, де усі бажаючі могли побачити  як іменитих коней, так і зовсім молодих.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень