Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Обережно! Тонкий лід!

Дата: 05.02.2019 13:27
Кількість переглядів: 637

Фото без описуІз зміною температури на території України, можливе збільшення кількості нещасних випадків на водоймах. Основною причиною яких може бути тонкий лід. Особливе занепокоєння викликає зимова ловля риби, яка потребує особливо суворого дотримання правил безпеки. 

Заходи безпеки на льоду. В будь-якому разі заборонено виходити на кригу поодинці. Пересуватися по льоду потрібно невеликими групами по 2-3 особи на деякій відстані 5-10 м. один від одного. Знайдіть спочатку стежку або сліди на льоду. Якщо їх немає, позначте з берега маршрут свого руху.

Зверніть увагу на такі місця, де лід може бути не міцним біля стоку води. Тонкий або крихкий лід поблизу кущів, очерету, під кучугурами, у місцях, де водорості вмерзлі в лід. Обминайте ділянки, покриті товстим прошарком снігу - під снігом лід завжди тонкий, тонкий лід і там, де б’ють ключі, де швидкий плин або струмок впадає в річку. 

Ні в якому разі не перевіряйте міцність льоду ударом ноги. Якщо після першого удару лід пробивається і на ньому з’являється вода, негайно повертайтеся на те місце, звідки ви прийшли, причому перші кроки треба робити не відриваючи підошви від льоду. 

  • Не дозволяється виходити на лід у нічний час.
  • Не пробивайте поруч багато лунок.
  • Не збирайтеся великими групами на одному місці.
  • Не пробивайте лунки на переправах.
  • Не ловіть рибу поблизу вимоїн та занадто далеко від берега, яке б клювання там не було.
  • Завжди майте під рукою міцну мотузку 12-15 м із петлею на одному кінці та вантажем вагою 400-500 г на іншому.
  • Тримайте поруч із лункою дошку або велику гілку.

Пам’ятайте, що зимова ловля риби при нехтуванні правилами безпеки, окрім приємного проводження часу на природі, може призвести до трагічних наслідків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень