Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До дня партизанської слави

Дата: 24.09.2018 13:13
Кількість переглядів: 732

Фото без описуЗ нагоди Дня партизанської слави та з метою вшанування подвигу партизанів та підпільників у період Другої світової війни, 21 вересня голова Білоцерківської районної державної адміністрації Геннадій Джегур та в.о.голови районної ради Анатолій Чичикало привітали учасника партизанського руху Михайла Нечипоровича Тропотягу. Зовсім юним він потрапив до партизанського загону і разом з дорослими брав участь у складних рейдах та операціях: визволяли людей, яких мали відправити у Німеччину, в тяжких умовах здобували зброю, їжу, брали участь в диверсійних і розвідувальних акціях. За бойові заслуги М.Н. Тропотяга нагороджений чотирма орденами, 30 медалями і медаллю «Партизан України».

"Дякуємо Вам, що в ті важкі і лихі часи боролися за визволення України, не здалися, не злякалися, навіть попри те, що самі були ще дитиною. Бажаємо доброго здоров'я, бадьорості духу, оптимізму і непохитної віри у те, що завтрашній день буде світлим та щасливим!", - зазначив Геннадій Васильович.

Цього ж дня ветеранський актив району здійснив об"їзд пам’ятних місць поховання партизанів в селах Бикова Гребля, Яблунівка, Трушки, та ушанували полеглих в бою хвилиною мовчання і покладанням квітів. Ми повинні пам’ятати сторінки історії, пам’ятати якою величезною ціною дісталася українському народу перемога над ворогом у Другій світовій війні. Тоді партизанський рух виявив мужній народний супротив іноземним загарбникам. Вічна пам`ять полеглим Героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень