Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Виїзні прийоми у Поправці та Биковій Греблі

Дата: 12.04.2018 12:44
Кількість переглядів: 732

Фото без опису11 квітня відбувся виїзд робочої групи на чолі з заступником голови Білоцерківської районної державної адміністрації Володимиром Толочком в села Поправка та Бикова Гребля з метою проведення громадських обговорень з питань аналізу забезпечення громадського порядку й безпеки жителів вище зазначених населених пунктів. Додамо, що такі виїзні прийоми вже стали постійною практикою.  Вони дають змогу таким чином не тільки почути думку кожного, а й краще ознайомитись з наболілими проблеми громад.

Що стосується головної теми громадських слухань – співпраці з правоохоронними органа нами та забезпечення громадського порядку – нарікань з боку жителів Поправки не було. В цілому ситуація спокійна та контрольована. Тож під час зустрічі піднімалися переважно питання соціально-економічного розвитку. Чи не найболючішою для сільської ради є проблема ремонту доріг. На деяких ділянках  немає «живого» місця. З боку голови сільської ради та відділу житлово-комунального господарства та будівництва районної адміністрації подані відповідні документи до департаменту житлово-комунального господарства обласної адміністрації на фінансування ремонтних робіт з обласного бюджету. Зокрема, до переліку об'єктів, фінансування яких планується у 2018 році за рахунок коштів обласного бюджету включено поточний середній ремонт дороги загального користування місцевого значення О100205/Київ — Фастів - Біла Церква-Тараща — Звенигородка/- Поправка-Черкас-Озерна на ділянках дороги: км 3+250-км 4+000; км 4+900 — км 6+000; км 6+500 — км 8+100.

Скаржилися жителі Поправки і на проблеми в роботі проводового радіомовлення. Мова про це йшла  і під час попередньої зустрічі з керівництвом району.  Загалом питання перебоїв у роботі проводового радіомовлення хвилює багатьох жителів району: чи не в кожному селі під час зустрічей лунають такі питання від громадян, зокрема, людей похилого віку, для яких цей вид комунікацій є одним з головних засобів отримання інформації та зв’язку із зовнішнім світом. Серед головних причин – зношеність комунікаційних мереж. Про реконструкцію чи поступову заміну старих комунікацій проводового радіомовлення мова поки що не йде. Хочемо ми того чи ні, але цей вид радіомовлення сьогодні зазнає витіснення сучаснішими і потужнішими засобами комунікацій. Втім, якщо ж радіо не працює, при зверненні абонента пошкодження усувається в установлений термін. 

В Биковій Греблі жителі поскаржилися на великогабаритний транспорт, який чомусь останнім часом став їздити вулицями Бикової Греблі та Черкаса. Через вібрацію від них пошкоджуються житлові будинки, у будинках понад дорогою почали з’являтися тріщини, страждають дороги. «Хата дрижить, стіни тріскаються», - жаліється одна з учасниць зустрічі. Люди просять встановити знак, який би обмежував перевезення за тоннажем. Тож сільський голова Биковогребельської Віктор Курінний найближчим часом сільської ради підготує відповідні документи. Та чи будуть водії машин дотримуватися обмежень - побачимо згодом.

В цілому, зустрічі з громадами відбулися в діловій конструктивній обстановці, в ході спілкування жителі отримали відповіді на усі задані запитання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень