Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сесія районної ради пройшла оперативно і злагоджено

Дата: 22.03.2019 12:42
Кількість переглядів: 792

Фото без опису22 березня під головуванням голови районної ради Володимира Шевченка, відбулося засідання тридцятої сесії Білоцерківської районної ради сьомого скликання. Участь у засіданні сесії взяли 24 депутати районної ради, в.о.голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрій Савчук, начальники відділів, управлінь, структурних підрозділів районної адміністрації, помічник-консультант народного депутата України В.І.Гудзенка Людмила Веряскіна, голови місцевих рад району, представники засобів масової інформації та інші запрошені.  

В числі перших питань традиційно розглянули фінансові питання. Зокрема, начальник управління фінансів райдержадміністрації Анатолій Титаренко  представив звіт про виконання районного бюджету Білоцерківського району за 2018 рік. "Всі поставлені завдання виконані, а наявні фінансові ресурси в першу чергу спрямовувалися на захищені статті бюджету", - наголосив Анатолій Титаренко.

Усього доходи по районному бюджету за  2018 рік склали 454136,1 тис. грн. Видатки по спеціальному фонду районного бюджету склали 13702,0 тис. грн. Разом видатки загального та спеціального фонду районного бюджету за 2018 рік склали 451847,0 тис. грн. Першочергово кошти виділялись на захищенні статті видатків: заробітну плату з нарахуваннями, комунальні послуги та енергоносії, продукти харчування, медикаменти.

Також  очільник фінуправління представив на розгляд депутатів зміни  до рішення двадцять сьомої сесії районної ради сьомого скликання від 18 грудня 2018 року «Про районний бюджет Білоцерківського району на 2019 рік». Запропоновано за рахунок залишку вільних коштів станом на 01.01.2019 року збільшити видатки на  10084,204 тис. грн., а саме: по відділу освіти – на 4286,204 тис. грн., по райдержадміністрації  — 100,0 тис., по Центральній районній лікарні – 2213,5 тис. грн., по відділу культури – 222,2 тис. грн., по центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – 51,8 тис. грн.,  надати додаткову дотацію органам місцевого самоврядування -2040,0 тис. грн. Також збільшено видатки загального фонду районного бюджету в сумі 3272,0 тис.грн., у тому числі: на програму розвитку системи освіти  по  районному відділу освіти –1277,5 тис. грн.,  на програму розвитку системи охорони здоров’я (центр первинної медико-санітарної допомоги  – 1569,5 тис. грн., по відділу культури – 185 тис.грн., на програму розвитку архівної справи  —  220,0 тис. грн., на підтримку засобів масової інформації (радіомовлення)- 20,0 тис. грн. За рахунок  субвенції від Фурсівської ОТГ збільшено доходи видатки районного бюджету на 536,951 тис. грн. За рахунок  субвенції від Узинської міської ОТГ збільшено доходи і видатки районного бюджету на 1100,0 тис. грн.

Юрій Савчук подякував за виконання головного фінансового документу району підприємцям, депутатському корпусу, головам  місцевих рад району. Окремо він висловив слова вдячності  народному депутату України Віталію Гудзенку за  постійну підтримку галузей освіти, медицини та культури району, Леоніду Глиняному, Леонідові Кируті, Станіславу Доліду, Володимиру Кривенькому, Анатолію Ляшенку, які є не лише справними платниками податків, а й постійно надають допомогу військовим у зоні проведення операції об`єднаних сил та у вирішенні інших важливих соціальних питань.

Депутати затвердили Програму, висвітлення діяльності органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Білоцерківського району на 2019-2020 роки, Програму енергозбереження (підвищення енергоефективності) Білоцерківського району на 2019-20120 роки, Програму залучення інвестицій та поліпшення інвестиційного клімату в Білоцерківському районі на 2019-2021 роки, Програму розвитку малого і середнього підприємництва в Білоцерківському районі на 2019-2020 роки та ряд інших питань. 

Депутат  Білоцерківської районної ради Олександр Махиня  звернувся до голів місцевих рад щодо співпраці органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з громадськими формуваннями з метою профілактики та протидії злочинності у Білоцерківському районі.

 Загалом сесія пройшла злагоджено та конструктивно. За всі рішення голосували майже одноголосно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень