Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

А небо рида – «Біда, біда!», летить звідусіль чорнобильський біль …

Дата: 26.04.2018 12:41
Кількість переглядів: 760

Фото без описуНа превеликий жаль, в історії України є немало чорних дат. Та найстрашнішою з них – є вибух на Чорнобильській атомній електростанції. Ця трагедія назавжди  змінила життя не лише України, а й усієї Європи. Величезна катастрофа не має аналогів за масштабами забруднення екологічної сфери, негативного впливу на здоров’я людей, їх соціальні, економічні і побутові умови життя. 

26 квітня з нагоди 32-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС в населених пунктах Білоцерківського району відбулися заходи, присвячені цій трагічній даті. Зокрема,  голова Білоцерківської районної державної адміністрації Геннадій Джегур,  в.о. голови районної ради Анатолій Чичикало, народний депутат України Віталій Гудзенко, депутати районної ради, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, громадський актив району  взяли участь у пам’ятному заході, що проходив в адмінприміщенні районної адміністрації.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих під час ліквідації аварії на ЧАЕС. Потому зі словами вдячності до всіх присутніх звернулися очільники району Геннадій Джегур та Анатолій Чичикало, а також народний депутат України Віталій Гудзенко. У їх виступах звучали слова найщирішої подяки ліквідаторам за відвагу, патріотизм і мужній вчинок, який врятував людство від непоправних наслідків. Почесними грамотами районної ради, районної державної адміністрації, а також Верховної Ради України, нагороджені  учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Завершили урочистості концертні номери, підготовлені творчими колективами району.

Цього ж дня, у церквах району молились за упокій душ тих, хто зупинив ядерну стихію ціною свого життя, хто помер від хвороб і ран Чорнобиля, затуливши собою усіх нас від «мирного атому».  

Додамо, що нині в  районі кожен третій житель з числа постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Для реалізації заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та соціального захисту населення протягом 2017 року та 1 кварталу 2018 року в район з державного бюджету надійшло понад 6 млн. грн. Ці кошти витрачені на пільги і компенсації мешканцям району, які безпосередньо пов’язані зі станом здоров’я.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень