Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Павло Козирєв: У 2018 році розширено коло платників, які зобов’язані подати декларацію

Дата: 19.02.2019 12:39
Кількість переглядів: 536

У 2018 році розширено коло платників, які зобов’язані подати декларацію. На цьому наголосив начальник Білоцерківського управління ГУ ДФС у Київській області Павло Козирєв під час брифінгу 14 лютого. Це отримувачі винагород та інших виплат, отриманих від фізичних осіб - платників єдиного податку 4-ї групи (п.п.164.2.2 ст. 164 Податкового кодексу).

 

«Наприклад, якщо людина отримала плату за оренду свого земельного паю від фізичної особи-підприємця, який займається сільськогосподарською діяльністю і відноситься до платників єдиного податку 4-ї групи, то така людина самотужки повинна задекларувати таку винагороду. Важливо, щоб люди орієнтувались, які саме доходи вони повинні декларувати», - пояснив Павло Козирєв.

 

Він також звернув увагу на типові помилки, які допускають декларанти. Наприклад, якщо людина взяла певний кредит у банку, але внаслідок якихось обставин їй простили цей кредит, то це вважається доходом, який людина повинна задекларувати.

А також необхідно декларувати доходи, отримані від продажу або надання в оренду рухомого і нерухомого майна; від провадження господарської діяльності або незалежної професійної діяльності (крім фізосіб-підприємців – платників єдиного податку); від продажу власної сільськогосподарської продукції; отримані не від податкових агентів, а також інші доходи, не оподатковані протягом року; доходи у вигляді спадщини та подарунків; доходи від продажу цінних паперів та корпоративних прав; іноземні доходи. Терміни подачі декларації: до 1 травня 2019 року. 

 

Громадяни, які хочуть отримати податкову знижку, мають звернутися із заявою до 31 грудня 2019 року.

Подати декларації можна у три способи: особисто завітавши до ЦОП, надіславши листом чи скориставшись сервісом «Електронний кабінет».

 

Білоцерківське управління ГУ ДФС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень