Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«АГРО-2019»: КИЇВЩИНА ВСТАНОВИЛА НОВИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ РЕКОРД УКРАЇНИ

Дата: 05.06.2019 12:38
Кількість переглядів: 2198

Фото без описуНа території Національного комплексу «Експоцентр України» відбулося урочисте відкриття ХХХІ Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2019». Це найбільша тематична виставка року, на якій учасники зі всієї України та з різних країн світу демонструють свої досягнення в сфері агропромисловості.

У день відкриття «АГРО-2019» було зареєстровано новий національний рекорд України, який встановила Київська область – «Найбільше серце із зефіру». Представляли його вихованці Київського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Отчий дім». По завершенню демонстрації, кожний дитячий центр та дитбудинок області отримає часточку експозиції.

Зі встановленням нового рекорду та початком роботи виставки привітав учасників голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Терещук.

Як зазначив очільник Київщини, 2019 рік в області оголошено Роком дитини. На особливому контролі – соціальний захист дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, родин, що опинилися в складних життєвих обставинах. Одним із завдань влади є створення комфортних умов для їх розвитку та повноцінного зростання. Тому залучення дітей до таких заходів надзвичайно важливе: «У майбутньому, можливо, саме ці дітки будуть розвивати та зміцнювати й аграрну галузь нашої держави. Адже аграрна галузь – це основа міцної економіки та запорука достатку громадян в Україні. Тому і добробут кожного міста та села – це надбання, в першу чергу, працівників аграрного господарства».

Олександр Терещук відзначив високу ефективність та конкурентоспроможність аграрної галузі Київської області: «Сьогодні Київщині дійсно є чим пишатися. Наша область займає перше місце по поголів’ю свиней та по обсягу виробництва курячих яєць. Київщина друга серед областей України по обсягу виробництва сільськогосподарської продукції. Спираючись на новітні технології, ми працюємо за сучасними стандартами та виходимо зі своєю продукцією на світовий ринок».

Водночас, голова КОДА наголосив і на проблемах, з якими сьогодні стикаються аграрії, зокрема, на проблемі рейдерства. «Наповнення бюджету області – напряму залежить від аграріїв. Тому дуже важливо, щоб чесні підприємці, які працюють у правовому полі, сплачують податки до бюджету – могли працювати спокійно. Саме тому ніяких наїздів, ніякого тиску, ніякого рейдерства – не має бути на Київщині і не буде!» – наголосив Олександр Терещук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень