Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ми не маємо права забути…

Дата: 23.02.2018 12:32
Кількість переглядів: 566

Фото без опису22 лютого у приміщенні КВНЗ  КОР «Білоцерківський   медичний  коледж» відбулася презентація 2-го тому «Книги пам`яті військовослужбовців, які загинули захищаючи територіальну цілісність та недоторканість України». До "Книги" увійшли дані про 872-х  загиблих героїв із 2014 до 31-го жовтня 2017  років,   які   проходили  військову   службу у  складі   військових   підрозділів  підпорядкованих  Міністерству оборони України, серед  яких  7 -  це  Герої  України.  Книга містить біографії загиблих земляків, що брали участь у бойових діях на сході України. Тут можна прочитати інформацію про бойовий шлях у зоні АТО, про місце поховання, про нагороди та меморіальні дошки.

Книги родинам загиблих вручали перший заступник голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрій Савчук, перший заступник Узинського міського голови Олег Усенко, радник Білоцерківського міського голови Микола Антонюк, волонтер місії національного військово- історичного музею «Евакуація-200» Павло Нетьосов, керівник міськрайонної організації «Просвіти» Костянтин Климчук, військовий комісар Ігор Богданевич, директор медичного коледжу Володимир Фуголь, друзі та побратими загиблих.

Зворушливими були розповіді про полеглих учасників антитерористичної операції на Сході України, які загинули захищаючи Батьківщину від ворожих зазіхань.  Також разом з Книгами родини одержали і диск «Пісні війни».

Разом з Книгами Пам'яті до коледж привезли і виставку «Блокпост пам'яті», засновникам якої є волонтер місії національного військово-історичного музею «Евакуація – 200» Павло Нетьосов.

Додамо, що ця книга  не має аналогів в Україні. Над її упорядкуванням працювали співробітники Національного військово-історичного музею України та волонтери сайту «Книга пам’яті полеглих за Україну».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень