Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Стандарти НАТО в дії

Дата: 26.02.2019 12:31
Кількість переглядів: 553

Фото без описуСтандарти НАТО в дії – понад п’ятсот українських військових служать у польському Любліні в спільній Литовсько-Польсько-Українській бригаді. Результат їхньої роботи днями оцінили особисто президенти трьох країн. Петро Порошенко також привідкрив таємницю – якими є плани Києва щодо пришвидшення членства в Північно-Атлантичному Альянсі.

Один з найбільш успішних мілітарних експериментів. Майже чотири тисячі військових різних спеціалізацій із трьох країн – служать в одній міжнародній бригаді і разом, під керівництвом інструкторів НАТО вчаться відбивати атаки потенційного агресора на Сході Європи. Президенти України, Польщі та Литви зустрілися в Любліні аби на власні очі побачити успіхи спільної ЛИТПОЛУКРБРИГАДИ. Цей проект започатковано ще у 2007му році, проте по-справжньому він почав розвиватися лише після 2014.

Я хочу вам відкрити ще таємницю, що і інші наші сусіди дуже уважно вивчають наш позитивний досвід і виходять з пропозиціями по створенню аналогічних бригад за участю інших держав. Я дуже вітаю це, і думаю, що це ще одне підтвердження, наскільки ефективний, наскільки позитивний є цей досвід, - зауважив Петро Порошенко. 

Лише за останній рік військові пройшли понад десяток потужних навчань під егідою Північно-Атлантичного Альянсу. І цей досвід Україна планує втілити у власній армії – аби пришвидшити вступ до НАТО.

І конкретним кроком, який ми чекаємо з боку керівництва НАТО і країн-членів, я відчув і почув це під час останньої Північно-Атлантичної ради за участі всіх керівництва всіх країн-членів – це є надання Україні Плану дій щодо членства і визначення конкретної дати, коли Україна може стати тепер уже я так розумію 31м членом НАТО, бо НАТО постійно розширюється, і ми це вітаємо, - наголосив Президент України. 

Президенти Литви та Польщі також запевнили Петра Порошенка – вітають стійке європрагнення України.

Даля Грибаускайте, Президент Литви: Я вітаю і підтримую те, що Україна сьогодні прийняла зміни української Конституції, спрямованої на Євроатлантичну, Європейську інтеграцію. Це так само заслуга пана Президента Порошенка. Для нас, європейців, дуже важливо бачити і знати, що Україна залишається на дорозі, якій варто боротися. І ми підтримуємо Україну на цьому шляху. 

В свою чергу Президент Польщі наголосив – український досвід безцінний для НАТО, адже саме українські військові вже п’ятий рік стримують другу за потужністю армію в світі. А відтак підкреслив – Польща також допомагатиме Україні на шляху зближення з Північно-Атлантичним Альянсом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень