Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Тривають весняно-польові роботи

Дата: 07.05.2018 12:29
Кількість переглядів: 729

Фото без описуПитання щодо ходу проведення комплексу весняно-польових робіт в господарствах Білоцерківського району заслухано під час щотижневої оперативної наради, яку проводив голова Білоцерківської районної державної адміністрації Геннадій Джегур.   

Як доповів начальник управління агропромислового розвитку Олександр Ільченко, під урожай 2018 року  посіяно 13,3 тис. га озимих зернових  культур. Крім того, посіяно 2,1 тис. га озимого ріпаку на зерно. Стан посівів озимих зернових культур добрий та задовільний. Ярими культурами цього року планується засіяти 53,5 тис. га. Зокрема, станом на 7 травня посіяно  3 150 га ярого ячменю,   1 400 га гороху,  10 411 га соняшника, 2 462 га. цукрових буряків. Крім цього, продовжується посів кукурудзи на зерно, сої, гречки. Із загальній кількості висіяного насіння 95% складають сорти високої репродукції.

На даний час підприємства району проводять комплекс робіт по догляду за посівами, а це боротьба з шкідниками, хворобами, бур’янами, позакореневе підживлення, внесення стимуляторів та інше.   За даними осінніх обстежень та зимового моніторингу  на  2-6 %  озимини виявлено інфекційний запас різноманітних хвороб (борошнистої роси, септоріозу, кореневих гнилей). Тож потрібно в стислі терміни провести фітосанітарні обробки посівів озимини.

Також Олександр Ільченко доповів про роботу з інформування жителів та підприємств аграрного спрямування про ключові напрямки програм підтримки аграрного сектору у рамках Державного бюджету на 2018 рік, зокрема консультації як для фізичних, так і юридичних осіб щодо відшкодування за утримання молодняку ВРХ. Наразі триває робота по створенню районної комісії  з питань державної підтримки розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства. Ця комісія  забезпечить реалізацію права суб’єктів господарювання, які займаються виноградарством, садівництвом і хмелярством, на подання у встановленому порядку документів щодо одержання державної фінансової підтримки. Загалом, обсяг підтримки складатиме 6,3 млрд. гривень.

Основні зусилля будуть сконцентровані на галузях, які зможуть забезпечити довготривалий економічний ефект. Зокрема, на розвиток тваринництва виділяється 4,0 млрд. грн., для підтримки фермерських господарств – 1,0 млрд. грн., на здешевлення сільськогосподарської техніки – 945,0 млн. грн. На обласному рівні виділено 12,5 млн. грн. на компенсацію % ставок за кредитами для сільськогосподарських підприємств.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень