Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

30 років з піснею в серці

Дата: 11.03.2019 12:21
Кількість переглядів: 597

Фото без опису10 березня в Будинку органної та камерної музики відбувся святковий концерт з нагоди 30-річного ювілею народного фольклорного ансамблю «Терниця». У затишному залі зібралися шанувальники пісні, які слідкують за творчістю цього чудового колективу. З ювілеєм «Терницю» привітали в.о.голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрій Савчук, помічник-консультант народного депутата України В.І.Гудзенка Євгеній Гудзенко, голова Терезинської селищної ради Володимир Гаєвський, колишній керівник району Василь Дудник, заслужений працівник культури Анатолій Кульчицький, директор Будинку органної та камерної музики Володимир Клюєв, колеги по творчому цеху.

 

І прийшли гості не з порожніми руками, а, як годиться, з подарунками та нагородами. Зокрема, подяками  районної адміністрації та районної ради  за вагомий особистий внесок у розвиток національної культури, збереження традицій українського народу, активну участь в творчому житті району та з нагоди 30-річного ювілею колективу були відзначені учасники: Тетяна Сємєшко, Роман та Станіслав Бичеки, Оксана Кирута, Ольга Кириченко, Людмила Шараєвська, Оксана Чернишова, Віта Назаренко, Людмила Поліщук, Дмитро Волицький. Нагороджений колектив і грамотою від народного депутата України Віталія Гудзенка. Доречі, свято відбулося за підтримки народного депутата України В.І.Гудзенка, який, до слова, завжди підтримує творчий колектив.

 

Народний фольклорний ансамбль «Терниця» – яскрава перлина співочої Білоцерківщини.  У витоків створення «Терниці» стояла агітбригада «Нива». Це було ще у далекому 1988 році. Першим керівником ансамблю «Терниця» був Петро Дроздов, концертмейстером та аранжувальником переважної більшості пісень Василь Бортник. З 1995 року колектив носить звання «народний».  Протягом 30 років  експериментували у різних жанрах, змінювали репертуар, манеру виконання, змінювались власне і учасники колективу. Нині репертуар колективу складає більше 300 пісень, серед них і ліричні, і жартівливі, і обрядові. Приємно відзначити, що творче життя учасників ансамблю «Терниця»  багате на події і досягнення, бо за роки життєтворчості було чимало конкурсів, фестивалів, концертів, записів на телебаченні та радіомовленні. Через всю творчу ниву червоною ниткою проходять українські пісні, а якісно підібраний і продуманий репертуар робить виступи колективу  завжди цікавими та неповторними. Ось так  вже 30 років «Терниця» зігріває глядачів своїм мистецтвом, даруючи їм щастя та насолоду від неповторної краси української пісні, примножуючи духовну скарбничку попередніх поколінь.

 

Протягом двох годин народний фольклорний ансамбль «Терниця» радував глядачів своєю творчістю. Концерт пройшов на одному диханні, подарувавши і виконавцям, і глядачам багато чудових емоцій. Свято завершилося, а колектив продовжує творити свою історію далі, пишучи нові сторінки. Тож нехай і надалі звучить злагоджений спів народного фольклорного  ансамблю «Терниця»! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень