Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Українське економічне диво має стартувати саме з регіонів. Президент розповів про те, якими мають бути результати децентралізації вже в найближчі кілька років.

Дата: 26.02.2019 12:20
Кількість переглядів: 759

Активізувати на українській мапі точки економічного зростання – найперша мета реформи децентралізації. Для цього по всій країні розпочинають роботу ради регіонального розвитку – широкі робочі групи, до яких входять чиновники найвищих рівнів та представники громадського сектору. У першій з них – на Львівщині – взяв участь Президент.

"Стратегічна мета децентралізації – активізувати на мапі країни нові точки зростання. Я ще раз наголошую, що це не мають бути лише міста-мільйонники. Довести їх до стану економічного вибуху, розкріпачити ініціативних людей, спрямувати синергію об’єднаних громад на стратегічний розвиток. І таким чином рухати країну вперед", - наголосив Петро Порошенко, Президент України

Кожен регіон має вже зараз напрацювати стратегічний план розвитку на найближчі 3-5 років, який буде спиратися на економічну стратегію, підкреслив Президент. Розвиватимуть в першу чергу – агропромисловий комплекс, машинобудування, логістику, IT-сектор і туризм. Саме ці напрямки, на переконання Петра Порошенка, допоможуть залучити мільярдні інвестиції і створити сотні тисяч нових робочих місць.

"У України зараз 2 вороги. Це є Російська Федерація – країна-агресор, і ми маємо принести нехай холодний, але мир, щоби війська агресора, їх озброєння були прибрані з України. Другий ворог – це бідність. І для мене принципово важливо, щоби економічне зростання, про яке я говорю, було точно відображено в кишені пенсіонера з Жовкви чи шахтаря з Червонограда", - зазначив він.

Наприклад, Львівщина – одна з найпотужніших областей України не лише в туризмі, а й у галузі IT, розказав Президент. Так, одна з канадських компаній торік розпочала будівництво Інноваційного парку, що забезпечить роботою понад десять тисяч спеціалістів. Весь же сектор вже нині дає Україні понад чотири відсотки ВВП. Саме тому Президент пообіцяв – особисто контролюватиме, щоб айтішники в Україні почували себе захищеними і не підтримуватиме ініціативи Мінсоцполітики обмежити діяльність ФОПів.

"Уряд це рішення не приймав, Президент його не бачив. В моїх планах активно взяти участь в обговоренні цього для того, щоби IT-сектор як наш пріоритет почував себе захищеним. Це є моє президентське слово", - закцентував увагу присутніх очільник країни.

Протягом наступних кількох місяців Президент відвідає й інші області України аби разом з громадами і чиновниками накреслити найближчу перспективу розвитку регіонів, а відтак – і країни в цілому.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень