Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Київщині стовідсотково фінансується вартість лікарських засобів та виробів медичного призначення

Дата: 25.04.2018 12:19
Кількість переглядів: 548

Фото без описуЯк повідомив начальник відділу медичних та соціальних послуг управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Віталій Нємцев, відповідно до ст.16 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» потерпілі внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання (далі – потерпілі) мають право на відшкодування витрат під час проходження медичної і професійної реабілітації.

За його словами, фінансування витрат на забезпечення потерпілих лікарськими засобами, виробами медичного призначення здійснюється за прямими наслідками страхового випадку робочими органами виконавчої дирекції Фонду відповідно до укладених договорів із аптечними закладами (постачальниками, виробниками). Підставою для фінансування витрат на лікарські засоби, виробами медичного призначення є висновок медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) про потребу потерпілого у такій допомозі.

Віталій Нємцев додав, що програма забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення доступна потерпілим на виробництві в усіх районах та містах Київської області. Участь в програмі беруть 21 аптечний заклад, яким обласне управління відшкодовує вартість відпущених медичних препаратів. На початку поточного року був оновлений перелік аптек, з якими укладені договори.

Крім того, потерпілі на виробництві можуть самостійно придбати необхідні ліки та вироби медичного призначення в будь-якому аптечному закладі – у такому разі Фонд на підставі розрахункових документів компенсує вартість засобів безпосередньо застрахованій особі.

Віталій Нємцев підкреслив, що управлінням виконавчої дирекції Фонду у Київській області фінансується 100% вартості лікарських засобів та виробів медичного призначення, потреба в яких визначена індивідуальною програмою реабілітації та відповідно до переліку, визначеного лікарсько-консультативною комісією закладу охорони здоров’я. За два місяці 2018 року 35 потерпілих забезпечені лікарськими засобами та виробами медичного призначення або отримали відшкодування витрат за самостійне їх придбання на суму 150,97 тис. грн. Середня сума витрат на одну особу склала понад 4,3 тис. гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень